Szerző: mz

2001. február 28. 10:14

20 és 40 GB kapacitású szalagos tárolók a Tandbergtől

[Axico] A Tandberg Data bejelentette a "DAT Killer" azaz a "DAT gyilkos" névre hallgató SLR7 típusjelű, kedvező árú 20/40GB tárolókapacitású szalagos háttértárolót.

A SONY és a HP már befejezték a DDS/DAT típusú meghajtók fejlesztését. Ennek egyik oka, hogy elérték a DDS technológiában rejlő lehetőségek végső határát. A Tandberg SLR (Scalable Linear Recording) technológiájú meghajtók fejlesztése folyamatos, és a tervezők a hosszú távú előrejelzések alapján már a 200/400GB meghajtók fejlesztésén törik a fejüket.

A fejlesztési munka az eredménye a új, kedvező ár/teljesítmény mutatójú eszköz. Összehasonlítva az ekkora kapacitású DAT meghajtók paraméterivel a 8MB-os buffer, a 6MB/s (21,6GB/h) átviteli sebesség (2:1 hardveres adattömörítés) és a várható 270 ezer forintos nettó végfelhasználói ár figyelembevételével méltán megérdemli becenevét.

A népszerűbb hálózati operációs rendszerek operációs rendszer szinten támogatják az eszköz használatát (WindowsNT/2000, Linux, NetWare 5.0, HP/UX, AIX 4.3, SCO Unixware 7.1.11, SCO Openserver 5.0.6). Megfelelő backup szoftver használatával gyakorlatilag minden operációs rendszerhez gond nélkül illeszthető a készülék.

A SLR7 meghajtó a CEBIT-en kerül bemutatásra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról