:

Szerző: Vörös Péter

2001. február 22. 08:22

Nőtt az Agilent negyedéves profitja

[Bloomberg] A Hewlett-Packard-tól függetlenedett Agilent Technologies bejelentette, hogy első negyedéves nyeresége közel 18%-kal nőtt, mivel a cég tesztelési és mérési berendezései, félvezető eszközei és kémiai elemzéshez használt termékei forgalma nőtt. A január 31-ével véget ért pénzügyi negyedévben a cég 154 millió $-os (részvényenként 33 centes) nyereséget ért el, szemben az egy évvel korábbi hasonló időszakban elért 131 millió $-ral (részvényenként 30 centtel). Az eredmények a Wall Street-i előrejelzéseknél részvényenként 1 centtel jobbak voltak.

A cég forgalma 26%-kal, 2,25 milliárd $-ról 2,84 milliárd $-ra nőtt. A Palo Alto (Kalifornia) központú cég az elektronikai, egészségügyi és félvezető ipar számára készít telekommunikációs és elemző eszközöket. Az Agilent termékei között található pl. a kórházakban használt ultrahang fényképező eszközök vagy a mikrochipek vizsgálatánál használt eszközök.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.