Szerző: mz

2001. február 7. 00:27

Ericsson - eBank együttműködés az elektronikus kereskedelem fejlesztésére

[Noguchi] Az Ericsson és az újonnan alakult japán e-kereskedelmi úttörő, az eBANK együttműködési megállapodást kötött a japán e-kereskedelem fejlesztésére. A megállapodás szerint az Ericsson üzletrészt is vásárol az eBANK-ban.

Az együttműködés első lépésként az Ericsson az eBANK rendelkezésére bocsátja az EHPT SAFETRADER Internetes fizetési szervert, illetve az eBANK lesz az első japán pénzügyi intézmény, mely támogatja a Jalda-t. A Jalda olyan nyílt rendszer, mely lehetővé teszi az egyszerű és biztonságos online üzleti tranzakciókat számítógépről, mobiltelefonról, illetve bármilyen Internet-hozzáféréssel rendelkező kommunikációs eszközről.

Taiichi Matsuo, az eBANK elnöke szerint nagy szükség van egy rugalmas, mobil, biztonságos fizetési módra az Inteneten elérhető áruk kereskedelmében. Az Ericssonnal kötött szövetségnek és tulajdonrész-szerzésnek köszönhetően, illetve a Jalda fizetési mód segítségével az eBANK pontosan ezt a szükségletet elégíti ki.

Morgan Bengtsson, az Ericsson Japan elnöke hozzátette: a Jalda felhasználásával az eBANK elérhetővé teszi a japán fogyasztók számára az Internetről történő teljesen biztonságos vásárlást, akár mobiltelefonról is.

a címlapról