Szerző: Vörös Péter

2001. február 8. 08:17

A Fujitsu PDA megrendeléseket ad tajvani cégeknek

[AsiaBizTech] A Fujitsu vezetői bejelentették azt, hogy tanulmányozzák annak a megvalósíthatóságát, hogy outsourcing ügyletek keretében PDA-kat rendeljenek Tajvantól. Természetesen a PDA-kra specializálódott gyártók kerülhetnek szóba. A Tajvanon tartózkodó Fujitsu vezetők magas rangú politikai és gazdasági vezetőkkel tárgyalnak annak érdekében, hogy Tajvannak licenceljék a cég fejlett lapos kijelző, kábel nélküli ill. IC technológiáit. Az is elhangzott a tárgyalásokon, hogy a cég belép a tajvani laptop PC piacra.

A tajvani Quanta Computer áprilistól kezdve fog gyártani hordozható számítógépeket a Fujitsu számára, akkor jár le a Fujitsu és a Compal Electronics közötti szerződés. A japán elektronikai óriáscég idén mutatja be Tajvanon a Lifebook laptop PC családját és 3000 db eladását remélik az idén a kis szigetországban. A Lifebook a cég legújabb modellje, a Loox változat súlya 0,98 kg, szinte annyi, mint egy jól megtermett PDA.

A Fujitsu a világ hat legnagyobb számítógépgyártóinak egyike. A cég elkötelezte magát arra, hogy outsourcing formában növeli beszerzéseit Tajvanból a tavalyi 411,6 millió $-ról az idén 600 millió $-ra. A növekedés jelentős része annak a TFT-LCD megállapodásnak köszönhető, hogy a Fujitsu 308,64 millió $ értékben fog kijelzőket vásárolni a Chi Mei Optoelectronics-tól.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról