:

Szerző: mz

2001. február 9. 21:16

32 MB-t ír fel egy egyszerű mágneslemezre a Matsushita meghajtója

A Matsushita Electric Industrial Co. Ltd. és a Matsushita-Kotobuki Electronics Industries Ltd. bejelentése szerint a két cég február 23-án megkezdi egy olyan LK-RF240UZ típuszámú, USB csatolós meghajtó árusítását, mely beépített FD32MB funkciójának köszönhetően 32 Mbyte adatot tud rögzíteni egy 1,44 MByteos hajlékonylemezre.

A meghajtót és az FD32MB technológiát a Matsushita-Kotobuki fejlesztette ki. Használatához a felhasználóknak először egy SupeWriter32 nevű programot kell telepíteniük a számítógépre. Természetesen a 32 MByteosra formázott lemezek nem olvashatók a hagyományos meghajtókkal, erről külön hibaüzenetet is kapunk majd.

Az új meghajtót elsősorban notebookokhoz szánják. Képes a már ismert HD és DD lemezek írására és olvasására, illetve a 120 és 240 MByteos lemezeket is kezeli.

A meghajtó Panasonic márkanév alatt jelenik meg. Ára egyelőre nem ismert, de nagyjából 45-50 ezer forint körül fog alakulni (ha jól számoltam). Windows 95/98/2000/Me operációs rendszert futtató PC-vel és iMac, iBook, Power Macintosh G3/G4/G4 és G4Cube gépekkel egyaránt használható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.