Szerző: Vörös Péter

2001. február 2. 21:21

A német gyerekek legkedveltebb karácsonyi ajándéka a mobiltelefon volt - a jövő az interaktív játékok új generációja

[Bloombergs] A legtöbb német fiatal szerint a mobiltelefon a modern kommunikáció alapvető formája - s mit tehetnek a szülők: egyre többet költenek mobiltelefonra és kevesebbet játékokra. A német játékeladások tavaly stagnáltak (leszámítva a videójátékokat), viszont a mobiltelefon tulajdonosok száma megkétszereződött és immár 48 millió német polgárnak van telefonja, ez azt jelenti, hogy a lakosság kb. 60%-ának van mobiltelefonja.

A játékok közül a videójátékok és az elektronikus játékok növekednek leginkább, míg a hagyományos játékok eladásai nem nőnek. A szakértők szerint az interaktív játékoké a jövő. A Vtech Holdings, a világ legnagyobb elektronikai oktató játék gyártója most mutatta be Magibook nevű termékét, amely a hagyományos könyv, az elektronikus olvasási és tanulási koncepciók egyvelege. Az alapkészülék 150 márkába (kb. 20 ezer Ft) kerül és különböző témákkal (élet egy farmon, számok, stb.) foglalkozik, a további könyvek egyenként 40 márkába (5400 Ft) kerülnek. Egy bűvös ceruzával ill. tárgyakra rámutatva a számítógép azt kéri a gyerekektől, hogy találjanak meg bizonyos más képeket a könyvben és ismételjék azokat a szavakat, amelyeket a készülék mond. A 4 éves gyerekeknek szóló játékot júliustól lehet megvenni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról