:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. február 7. 11:53

Transmeta chipeket gyárt majd a TSMC is

A Transmeta és a TSMC tegnapi megállapodása értelmében ezentúl nem az IBM lesz az egyetlen gyártója a Transmeta processzorainak.

A Transmeta és a TSMC tegnapi megállapodása értelmében ezentúl nem az IBM lesz az egyetlen gyártója a Transmeta processzorainak.

A Transmeta vezérigazgatója David Ditzel tegnapi bejelentése szerint ezentúl a tajvani TSMC gyáraiban is készülnek majd Transmeta termékek. Ditzel azonban nem árulta el, hogy cége az IBM-et vagy a TSMC-t tekinti elsődleges gyártónak. A tajvani félvezetőgyártó üzemeiből még 2001 első felében kijönnek az első Transmeta chipek.

Egészen idáig a Transmeta chipek az IBM burlingtoni (VE, USA) gyárában készültek. "Nagyon jó a kapcsolatunk az IBM-mel. Remek munkát végeztek és a vermonti csapatuk mindenben támogatta a Transmeta-t. Mindig megkapjuk a nekünk kellő gyártási kapacitást az IBM legfejlettebb technológiájú gyártósorain" - összegezte a két vállalat kapcsolatát Ditzel. A Transmeta vezérigazgatója szerint "csak a biztonság kedvéért" van szükség a TSMC gyártókapacitására.

Amikor Ditzelt arról kérdezték, az IBM marad-e a Transmeta chipek elsődleges gyártója, elmondta, hogy a rendelkezésre álló kapacitás és az árak szerint osztják majd el a megrendeléseket.


A Transmeta Crusoe TM3200 processzor

Korábban a Transmeta presztízsét komoly csapás érte, amikor az IBM bejelentette, új ThinkPad hordozható számítógépeiben nem kívánja használni a Crusoe processzorokat, helyettük az Intel mobil megoldásaira épít.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 02:26

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.