:

Szerző: Vörös Péter

2001. február 15. 07:50

A japán chipgyártó berendezések iránti megrendelések 70%-kal nőttek

[TechWeb] A tavaly áprilistól decemberig tartó időszakban a japán chipgyártó berendezések gyártói összesen 14,38 milliárd $-nyi megrendeléssel rendelkeztek, ez 69,5%-os növekedés az egy évvel korábbi hasonló időszakhoz képest, jelentette a Semiconductor Equipment Association of Japan (SEAJ). A számban az export megrendelések is benne vannak.

Ugyanebben az időszakban a (hazai ill. export) forgalom 75,6%-kal 10,9 milliárd $-ra nőtt. A belföldi vevőktől származó megrendelések (japán ill. külföldi gyártóktól) 90,6%-kal 8,1 milliárd $-ra nőttek. Az összes hazai forgalom (beleértve a külföldi gyártók által készített berendezéseket is) 54,7%-kal 5,6 milliárd $-ra nőtt ugyanebben az időszakban.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 03:31

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.