Szerző: Barna József

2001. február 22. 20:31

Netbulvár: pletykák az Internet világából

  • Néhány hete elővigyázatlan Hotmail-felhasználók könnyen bukkanhattak olyan levelekre beérkezett üzeneteik között, melyek az angliai Warwick egyetem e-mail címeiről érkeztek. Azonban pályázati felhívások vagy professzori felkérések helyett az üzenetek pőre pornóoldalakra mutató linkeket tartalmaztak csupán.


    A jó hírnév forog kockán és a sírjában...

    Mint később kiderült a levelek egy egyesült államokbeli internetszolgáltató, a Starnet szerveréről érkeztek, és valójában egyik sem járta meg az angol egyetemi hálózat, a JANET szervereit. Az egyetem természetesen azonnal felvette a kapcsolatot a Starnettel, mely lakonikusan csak annyit válaszolt, hogy a rafinált emilbetyároktól azóta megvonták a szolgáltatást. A warwicki illetékesek azonban becsületsértési pert kívánnak indítani a "tettesek" ellen.

  • Egy magát BL4F-nek nevező hacker feltörte a Toshiba ausztráliai weboldalát, a toshiba.com.au-t. A site-on jó ideig a következő szöveg volt látható:

    Az eset különlegességét az adja, hogy a Toshiba site-ján is az a Red Hat Linux alatt futó Apache 1.3.9 van, mely a hackerek által nem preferált kihívások közé tartozik. Egy megkérdezett elemző szerint azonban a Toshiba site-jai számos ponton tartalmaznak biztonsági réseket, minthogy a szervereken futó rendszerek nincsenek megfelelően konfigurálva.

A hírek forrása a The Register

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról