Szerző: Vörös Péter

2001. február 14. 08:16

Az Arrow Electronics eredményei meghaladták a várakozásokat

A cég a negyedik negyedévben 109 millió $-os nyereséget (részvényenként 1,09$-t) ért el, a forgalom 3,7 milliárd $ volt, szemben a tavalyi év hasonló időszakában elért 44 millió $-os (46 cent részvényenként) nyereséggel és 2,5 milliárd $-os forgalommal. A negyedik negyedéves eredmények új forgalmi és nyereség rekordszintet jelentenek és immár hét egymást követő negyedévben nő a cég forgalma és nyeresége.

Francis M. Scricco, a cég elnök-vezérigazgatója szerint a jó eredmények főként az alkatrész üzletágnak köszönhetők. Az ügyfelek egy kis része törli ill. elhalasztja megrendeléseit, de az vevők többsége kiegyensúlyozott beszerzést folytat. Scricco szerint a jó eredmények mögött az is áll, hogy az Arrow ügyfélköre nagy és diverzifikált. Ezenkívül a negyedévben kezdtek el realizálódni azok az előnyök, amelyek az október elején megvett Wyle ill. MOCA üzletágból származtak. Scricco szerint a felvásárlások egyik legfontosabb előnye a magasabb működési haszonrés volt, ami ellensúlyozta a telekommunikációs szektor nagyobb vevőinek gyengeségét.

A Tucker Anthony Capital Markets elemzője, Rob Damron szerint az Arrow negyedéve kiválóan sikerült, figyelembe véve a nehéz ipari feltételeket. A nyereség szempontjából a cég meghaladta a várakozásokat, amelyek 1,08$-os részvényenkénti profitot vártak, szemben az elért 1,09$-os eredménnyel.

Az alkatrész forgalom 76%-kal növekedett Észak ill. Latin-Amerikában, ebben már a Wyle üzletágának erős eredményei is benne voltak. A számítógépes termékek forgalma 9,4%-kal 868 millió $-ra nőtt, főként az akvizíciók eredményeként. A negyedik negyedéves működési haszonrés megfelelt a harmadik negyedévi hasonló számmal. A működési nyereség 2,3%-kal növekedett és a forgalom 6,7%-át teszi ki, szemben a tavalyi hasonló időszakban elért 4,4%-kal. A javulást főleg a cég alkatrész gyártó részlege hozta. A globális alkatrészforgalom 67%-kal 2,8 milliárd $-ra nőtt az előző negyedévhez képest és a működési haszonrés 2,7%-kal 9,5%-ra nőtt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról