Szerző: Vörös Péter

2001. február 22. 08:22

Az Oracle mobiltermékekhez szánt fejlesztései a bárhol és bármikor elérhető e-üzleti szolgáltatások céljaira is elérhetők

[Sajtóközlemény] Az Oracle Corp., az e-business szoftverek legnagyobb szállítója, ma megjelentette az Oracle9i™ Application Server (Oracle9iAS) Wireless Edition nevű termékének második verzióját, amely az egyetlen teljes körű funkciókat nyújtó és a mobil alkalmazások fejlesztésére és telepítésére szolgáló köztes szoftver. Az Oracle9iAS Wireless Edition új egyéni beállítási funkciókat, helyszíntől függő, SMS-szolgáltatásokat és tartalomkezelést nyújt, amelyek együttesen magas hatékonyságú infrastruktúrát biztosítanak bármely típusú tartalom és alkalmazásszolgáltatás bármely eszközre való eljuttatásához.

Sok vezető iparági elemző egyetért abban, hogy az egyéni beállítási és helytől függő szolgáltatások kulcsfontosságú alkotóelemei a sikeres mobilalkalmazások következő generációjának. Az Oracle9iAS Wireless Edition alkalmazással az ügyfelek gyorsan létre tudják hozni és kezelni tudják saját márkanevük alatt futó mobil alkalmazásaikat, vagy dönthetnek úgy, hogy az Oracle-t bízzák meg, hogy építse ki és üzemeltesse alkalmazásukat az Oracle mobiltermékekre és -szolgáltatásokra szakosodott divíziója, az OracleMobile™ segítségével.

„Az egyéni beállítási lehetőségek és a helytől függő szolgáltatások kritikus fontosságúak, és a vásárlást döntően befolyásoló tényezőkké váltak a mobil megoldásokat kereső vállalatok számára" – mondta Cynthia Hswe, a The Strategis Group vezető mobilszolgáltatás-elemzője. „Az Oracle9iAS Wireless Edition új egyéni beállítási lehetőségei és helytől függő szolgáltatási funkciói révén az Oracle vezető piaci pozíciót foglal el" – jelentette ki Hswe.

Következő generációs mobilfunkciók - az Oracle9iAS Wireless Edition kulcsfontosságú új funkciói:

  • Egyéni beállítások
    - Értesítések kezelése: Új értesítések létrehozása és egyéni paraméterek beállítása készülékfüggő értesítésekhez.
    - Helyszínek: Gyakran használt helyszínek (pl. iroda vagy otthon) definiálása és módosítása referenciapontokként a megfelelő tartalom továbbítása érdekében, és a felhasználó mindenkori tartózkodási helyétől függően.
  • Tartalomkezelés
    - Mobilportál létrehozása és kezelése: Saját név alatt futó mobil portálok, amelyek teljes mértékben egyénileg beállíthatók és módosíthatók, s a könnyebb hozzáférés érdekében „könyvjelzőkkel" láthatók el.
  • Üzenetküldés
    - Üzenetküldő motor: Értesítőket és üzeneteket küld mobil eszközökre e-mailen, SMS-en és WAP-on keresztül az Oracle9iAS Wireless Edition alkalmazásban és az Oracle adatbázisban található továbbfejlesztett üzenetsor-kezelő segítségével.
  • Helytől függő szolgáltatások
    – A helymeghatározás támogatása: Mobil eszközök helymeghatározása új, az Oracle Spatial technológiáján alapuló vezeték nélküli helymeghatározó funkciók segítségével, amelyek koordinátákat határoznak meg a pontos házszámok, térképkészítési és útvonal-meghatározó funkciók, illetve az ügyfél és a keresett cég közti távolság szaknévsorszerű meghatározása érdekében.

„Az Oracle9iAS Wireless Edition alkalmazásnak köszönhetően az Oracle azon egyedülálló helyzetben van, hogy egyszerű és teljes körű platformot tud nyújtani az egyénileg beállítható mobil internetes tartalom, alkalmazások és szolgáltatások fejlesztésére és rendszerbe állítására, és így az ügyfelek bármely helyszínről intézhetik ügyeiket" – mondta Denise Lahey, az Oracle Corp új, mobiltermékekre és vezeték nélküli szolgáltatásokra specializálódott divíziójának, az OracleMobile-nak elnök-vezérigazgatója. „Mivel az általunk kínált szolgáltatások nyílt internetes szabványokon és elsőrangú technológián alapulnak, az Oracle megkönnyíti az ügyfeleknek, hogy átálljanak a web használatáról a mobileszközök használatára."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.