:

Szerző: Vörös Péter

2001. február 20. 07:31

A Micron megvásárolta a KMT Semiconductor fennmaradó részét

[EB News, TechWeb] A Micron Technology bejelentette, hogy megállapodásra jutott a KMT Semiconductor anyavállalatával, a Kobe Steel-lel arról, hogy az amerikai cég megveszi a japán memória gyártó vállalatot. A vételár: 25 millió $ (ez a korábbi tárgyalásokhoz képest 100 millió $-ral kevesebb) plusz a japán cég 325 millió $-os adósságának átvállalása. A Micron szóvivője kihangsúlyozta, hogy a korábban megállapodott ár kizárólag azért csökkent, mert az iparág súlyos nehézségekkel küszködik (a tárgyalásos ár függött a jövőbeni DRAM áraktól).

A Micron-nak 1998. óta van 25%-os részesedése a KMT-ben, ez akkor került az amerikai memóriagyártó óriáshoz, amikor az átvette a Texas Instruments memória üzletágát. A mostani tranzakció lezárása a 2001-es második naptári negyedév végére várható.

A KMT egy DRAM gyártó egység, amely kb. 900 alkalmazottat foglalkoztat Nishiwaki City-ben. A 2000. december 31-i adatok szerint a cég összes eszközének értéke 705 millió $, ebből az ingatlanok, gyárak és berendezések értéke 470 millió $. A Micron bejelentette, hogy lerendezi (visszafizeti, átstrukturálja, vagy átgörgeti) a KMT 325 millió $ értékű adósságát.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.