vállalati it archívum - 2005 február

2005
február

0

Hatalmas kapacitású mobil merevlemez a Fujitsu kínálatában

2005. február 28. 15:19

[Clubic.com] A Fujitsu bejelentette a legújabb mobil készülékek, elsősorban notebookok számára készített, hatalmas kapacitású merevlemezét, mely 2,5 hüvelykes mérete ellenére már 120 gigabájtnyi adat tárolására alkalmas. A maga nemében kétségkívül rekorder, MHV2120AT jelölésű merevlemez fogyasztása kevesebb mint 1,6 W és csupán 23 dB zajt generál készenlét (idle) üzemmódban.

0

Megszűnik a Sony PSX gyártása

2005. február 28. 15:10

A Sony végleg leállította a PlayStation 2 konzol hardvere köré épített, merevlemezes videofelvevőt és tévétunert is tartalmazó PSX otthoni szórakoztató berendezés gyártását. A terméket kizárólag Japánban forgalmazták, az amerikai és európai premiert 2005-re időzítette a vállalat, azonban több mint valószínű, hogy ez elmarad.

0

Márciusra halvány drágulásnak indulhatnak a 17 hüvelykes LCD-monitorok

2005. február 28. 14:22

[DisplaySearch/Digitimes] Az erősödő keresletnek köszönhetően márciusban átmenetileg drágulhatnak az eladások derékhadát képező 17 hüvelykes laposkijelzős monitorok -- árulta el a Hszieh David, a DisplaySearch tajvani irodájának kutatási igazgatója a helyi Economic Daily Newsnak.

0

Vizsgálja az Apple iTunes európai árképzését az Európai Bizottság

2005. február 28. 13:33

[Manchester online] Az Európai Bizottság vizsgálatot indított az Apple iTunes zeneboltjának európai árképzése miatt: a szakemberek választ várnak és keresnek arra, miért kerül 20 százalékkal többe Nagy-Britanniában ugyanaz a zeneszám, mint amelyért Franciaországban és Németországban 99 eurócentet kell fizetni, illetve nem törvénysértő-e az Apple zeneboltja, amikor lehetetlenné teszi, hogy a szigetország lakói az olcsóbb európai iTunes boltokon keresztül juthassanak hozzá a dalokhoz.

0

Kevesebb hőt termel az új AMD Sempron processzor

2005. február 28. 11:31

[Clubic.com] Bár az AMD Sempron processzorai alig pár hónapja kerültek piacra, Japánban már fel is tűntek azok a 2800+-os jelölésű, Socket A tokozású Sempron processzorok, melyek egy újabb magra épülnek. A Model 10, azaz Barton processzormagra épített új változatok magasabb órajelen üzemelnek, mégis kevesebb hőt termelnek.

0

Hamarosan mindenhova automatikusan feltelepül a Windows XP SP2

2005. február 28. 11:10

A Microsoft már most figyelmezteti a felhasználókat és a vállalatokat, hogy április 12-étől az Automatikus Frissítés (Automatic Update) szolgáltatás minden Windows XP számítógépre kérdezés nélkül feltelepíti az operációs rendszer második javítócsomagját.

0

Az IBM az Itanium sírját ássa

2005. február 28. 10:58

[News.com/HWSW] Az IBM eddig sem számított az Itanium leglelkesebb támogatói közé, a vállalat most azonban úgy határozott, hogy még kevesebb erőforrást szentel az Intel által fejlesztett szerverprocesszornak. A gyenge keresletre hivatkozva a Nagy Kék leállította saját, Itaniumot támogató chipkészletének fejlesztési munkálatait.

0

Új windowsos okostelefonok a Vodafone-nál

2005. február 28. 10:49

A Vodafone is bejelentette legújabb windowsos, harmadik generációs hálózatokat támogató VPA IV okostelefonját, mely nem meglepő módon ugyanaz a készülék, melyet a T-Mobile MDA IV jelöléssel dob piacra. Az új okostelefon jobb minőségű kijelzővel, gyorsabb processzorral rendelkezik és harmadik generációs, UMTS/WCDMA hálózatokat is támogat.

0

Az Intel kárára növelte piaci részesedését az AMD

2005. február 28. 09:26

[News.com] Az AMD a negyedik negyedévben piaci részesedést nyert el az Inteltől, azonban az Opteron szerverprocesszor forgalma a várakozások alatt maradt. Az IDC adatai szerint az AMD a negyedik negyedévben 0,1 százalékponttal 16,1 százalékra növelte piaci részesedését, sorozatban ez volt a harmadik olyan negyedév, mikor a cég befolyása emelkedett.

0

Pár éven belül minden Microsoft-termék támogatni fogja a 64 bites platformokat

2005. február 28. 08:59

[Microsoft Watch/HWSW] A Microsoft közzétette azt az ütemtervet, amiben a 64 bites támogatással felvértezett szoftverek elnagyolt megjelenési időpontjai, és a támogatott platformok pontos meghatározása szerepel. Az elmúlt hetekben a szoftveróriás sorra tudatta ügyfeleivel a 64 bites migráció tervezett állomásait az SQL Server, Exchange Server, BizTalk Server, Virtual PC, Virtual Server és más kulcstermékeket illetően.

0

Már SMS is küldhető a Skype ingyenes programból

2005. február 25. 13:12

A Skype megkezdte ingyenes SMS-küldési szolgáltatásának tesztelését . Korábban az internettelefon-szoftvert futtatók csak fogadni tudták a rövid szöveges üzeneteket, azonban küldésre nem volt lehetőségük. A szolgáltatást a Connectotel nyújtja a Skype részére.

0

A T-Mobile is kínálja a Blackberry készüléket és a hozzá kapcsolódó mobil e-mail szolgáltatást

2005. február 25. 12:50

A T-Mobile Magyarország Rt. a próbaüzemet követően a szállító Research in Motion (RIM) legújabb BlackBerry verziójával kereskedelmi push e-mail szolgáltatást kínál ügyfeleinek. Ennek előnye, hogy az arra alkalmas készüléken a levelek a beérkezéskor külön letöltés nélkül azonnal olvashatók. A készülékre érkező e-mail szövege mellett ráadásul a különböző csatolmányok, például Word-, Excel-, Power Point-állományok és képek is megtekinthetők.

0

Egyesül a Mandrakesoft és a Conectiva

2005. február 25. 12:09

[News.com] A francia Mandrakesoft a brazil Concetiva felvásárlásával erősíti piaci jelenlétét. A tegnapi bejelentés szerint a két linuxos cég összeolvadása 2,3 millió dollárba kerül a Mandrakesoftnak. Az ügylet célja, hogy az egyesült, nagyobb vállalat kiléphessek a Red Hat és a SuSE árnyékából.

0

Mindentudó merevlemezes médialejátszó a Freecomtól

2005. február 25. 09:22

[Clubic.com] A Freecom is felismerte a merevlemezes szórakoztatóközpontokban, médialejátszó eszközökben rejlő lehetőségeket és bejelentette MediaPlayer-3 külső médialejátszó-sorozatát. Az USB2.0 csatlakozással ellátott merevlemezes készülék nem csak JPEG képek és MP3, WMA, Ogg Vorbis kódolású zeneállományok, hanem MPEG-1, MPEG-2, MPEG4, DivX 3.11/4.0/5.0 és Xvid kodekekkel tömörített videoállományok lejátszására is képes a hozzá csatlakoztatott televízión, monitoron keresztül.

0

Virtuális barátnő havi ezer forintért

2005. február 24. 16:24

[NY Times] A hongkongi Artificial Life havi 6 dollárért bérelhető virtuális barátnőt fejlesztett ki azok számára, akik szerint egy valódi barátnővel járni túlságosan sok időt vagy bosszúságot okoz, vagy akinek egyszerűen nem jön össze egyetlen randi sem. Vivienne szeret moziba és szórakozni járni, kedveli az apró figyelmességeket és hat nyelven beszél. Ha valaki igazán boldoggá szeretné tenni, akár virtuálisan feleségül is veheti, ezután a család egy virtuális anyóssal bővül, aki aztán az éjszaka közepén telefonál hogy megbizonyosodjon arról, vajon a lányának valóban jó dolga van-e.

0

Bemutatkoztak a nagyobb kapacitású mini merevlemezek

2005. február 24. 15:05

A várakozásoknak megfelelően -- az Apple új iPod mini audiolejátszóival egyidőben -- tegnap bejelentette 6 gigabájtos, megnövelt kapacitású mini merevlemezeit a Hitachi és a Seagate. Az iPod mini lejátszókban eddig a Hitachi MicroDrive meghajtói foglaltak helyet, azonban a tegnap bejelentett 6 gigabájtos iPod miniben már a Seagate merevlemezei találhatók meg.

0

Xbox 360 néven, merevlemez nélkül kerül boltokba a Microsoft új konzolja?

2005. február 24. 14:09

Sokáig pletykatéma volt, hogy vajon az új generciós Xbox konzol tartalmazmi fog-e a játékállások, kiegészítők elmentésére használható merevlemezt. A Xenon kódnéven fejlesztett új konzolban nem lesz az alapcsomag része a merevlemez, de a készülék tartalmaz egy bővítőhelyet, amelybe utólag be lehet építeni -- állítja megbízható forrásokra hivatkozva az Engadget kütyüblog, amely azt is tudni véli, hogy a konzol végül Xbox 360 néven kerül a boltokba.

0

Stabil növekedés, nagyratörő tervek a MINOR Csoportnál

2005. február 24. 12:28

A MINOR Csoport 2004-et 10 százalékos nagyságrendű növekedéssel, közel 7 milliárdos árbevétellel zárta. A vállalatcsoporton belül a MINOR Rendszerház Rt. forgalma közel 10 százalékkal növekedett. A cég az év végére jelentős emelkedéssel számol az exportbevételeket illetően, valamint 20 százalékos csoportszintű árbevételnövekedést tervez.

0

Megszabadulhatnak a védőtoktól a következő generációs Blu-ray optikai lemezek

2005. február 24. 12:27

Hamarosan megszabadulhatnak a védelmet nyújtó toktól, cartridge-től a következő generációs, meglehetősen sérülékeny Blu-Ray lemezek: a Blu-Ray Szövetség egyik tagja, a TDK ugyanis bejelentette DURABIS névre keresztelt védőrétegét. A különleges felületkezelés olyan ellenállóvá teszi a Blu-Ray lemezek felületét, hogy a lemezek önállóan, a védőtok nélkül is biztonságos adattárolást nyújthatnak.

0

Az Egyesült Államokban is kapható lesz a Samsung 5 megapixeles kamerával szerelt mobiltelefonja

2005. február 24. 10:00

[infoSync] A Samsung a Photo Marketing Association (PMA) Show keretein belül jelentette be, hogy hamarosan az Egyesült Államokban is kapható lesz 3,5 és 5 megapixeles digitális fényképezőgéppel egybeszerelt mobiltelefonja. A Dél-Koreában már 2004 vége óta értékesített, eredetileg CDMA hálózatokat támogató SCH-S230 és SCH-S250 mobiltelefonok átalakított verziója még ebben az évben megjelenhet az amerikai üzletek polcain.

0

A News Corporation veszi meg az Eidost

2005. február 24. 09:29

Az Eidos játékkiadónál megerősítették azokat a híreket, amelyek szerint a céget az amerikai Rupert Murdoch milliárdos által vezetett News Corporation vásárolja meg. Az ügyletet várhatóan még a jövő héten bejelentik.

0

A Dell nem kér az AMD-ből

2005. február 23. 16:56

[Computerworld] Az amerikai Computerworld magazin egy rövid interjút készített a Dell marketingért és fejlesztésekért felelős alelnökével. A kérdések között többek között elhangzott, hogy a Dell miért nem jelentkezett még mindig AMD Opteron-alapú kiszolgálókkal, amelyek az Intel Xeon processzoraival szerelt szerverek közvetlen ellenfelei. Elmondható, hogy jelenleg a legtöbb szerverfeladat során az Opteron-alapú megoldások teljesítménye, költséghatékonysága jelentősen felülmúlja a rivális Xeonét.

0

Használhatatlanná váló HP-patronok: beépített szavatossági idő?

2005. február 23. 13:42

[Reuters] Egy Georgia állambeli nő keresetet nyújtott be a HP ellen, amely jelenleg a világ legnagyobb nyomtató- és patrongyártója. A vád szerint a HP patronjaiban található chipek úgy vannak programozva, hogy egy bizonyos idő lejártával használhatatlanná teszik magukat -- akár anélkül, hogy egyszer is használtuk volna a patronokat.

0

Megkétszereződött a Pannon GSM multimédiás szolgáltatásainak forgalma

2005. február 23. 12:31

Az elmúlt egy év alatt több, mint kétszeresére nőtt a Pannon GSM multimédiás és adatszolgáltatásait igénybe vevő felhasználók száma, duplájára nőtt a multimédia portál, a PannonW@P látogatottsága. A mobilkészülékekről elérhető portál legnépszerűbb szolgáltatásai továbbra is a csengőhangok, a háttérképek és a játékok, ugyanakkor máris rendkívüli érdeklődés mutatkozik a mobil szélessávra optimalizált új tartalmak, elsősorban az aktuális televíziós műsorok iránt.

0

Internetes terrorizmus elleni központot létesít Szingapúr

2005. február 23. 12:18

[News.com] Szingapúron az elkövetkező három év alatt 23 millió dollárt költenek egy kiberbűnözés elleni központ felállítására, amely 2006 második felétől üzemel majd -- jelentették be kormányzati illetékesek. Tony Tan miniszterelnök-helyettes elmondása szerint az internet alapjául szolgáló infrastruktúra Szingapúr idegrendszere, amely folyamatos felügyeletet kíván.

0

Hong-Kongban minden negyedik mobiltulajdonos még gyerek

2005. február 23. 11:30

A hongkongi Ming Pao Daily News jelentése szerint a törpeállam 6,9 milliós lakosságára több mint 7,3 millió mobiltelefon jut. A polgárok közel 90 százalékának van legalább egy mobiltelefonja, de sokan vannak, akik több készülékkel is rendelkeznek.

0

Új IBM chipkészlet szerverekhez

2005. február 23. 11:17

Az IBM tegnap új Xeon-alapú szervert mutatott be, amely a vállalat saját fejlesztásű chipkészletének legújabb generációjára épülnek. Az X3 a cég állítása szerint mainframe-kategóriás képességeket hoz az ipari szabványos, Intel-alapú rendszerek világába. A cél a teljesítmény növelése.

0

A világon szinte bárhol használható a Globetrotter 3G Quad mobil adatkártya

2005. február 23. 11:11

Az Option sajtóközleményben jelentette be, hogy szállítja a mobilszolgáltatók számára új, GlobeTrotter 3G QUAD adatkártyáját, mely a harmadik generációs, UMTS/WCDMA hálózatok mellett négysávos GPRS-adatátvitelt is támogat, így lényegében szinte az egész világon mobil adatelérést biztosíthat a notebook számára.

0

Márciustól lesz kapható a JVC legújabb merevlemezes kamkordere

2005. február 23. 10:22

[infoSync] Márciustól lesz kapható a JVC legújabb merevlemezes digitális kamkordere, az Everio GZ-MC500 modell. A három alapszínt külön-külön érzékelőlapkával rögzítő, 3 CCD-s kamera Compact Flash memóriakártyában helyet foglaló MicroDrive merevlemezekre rögzítheti a 8 megabit/s-os MPEG-2 videoanyagot, illetve az 5 megapixeles állóképeket, fényképeket.

0

Az AMD ma mutatja be kétmagos asztali processzorát

2005. február 23. 08:59

Az AMD ma mutatja be kétmagos asztali processzorát, amely Toledo névre hallgat. A lapka két Athlon 64 magot tartalmaz egy chipen és a vállalat tervei szerint már 2005 második felében piacon lehet.

0

Jön a Western Digital merevlemezek következő generációja

2005. február 22. 16:27

A Ramiris Rubin Rt. által szervezett sajtóreggeli és dealertalálkozó keretén belül kaptak áttekintést a hazai Western Digital forgalmazók a vállalat termékeiről, illetve betekintést nyerhettek a WD közeljövőt érintő terveibe is. A Western Digitalt képviselő David M. Sanford vezető értékesítési menedzser és Martin Pesa mérnök által bemutatott prezentációk rámutattak a WD termékeinek értékesítés szempontjából fontos előnyeire és a fejlesztések irányvonalára.

0

Három rangos díjat nyert a Check Point

2005. február 22. 14:17

A Check Point Software Technologies bejelentette, hogy az SC Magazin a vállalat három biztonsági megoldását választotta kategóriájuk legjobbjainak. A 2005-ös SC Magazin Global Awards Programra több mint 1000 biztonsági terméket, illetve szolgáltatást neveztek 35 kategóriában.

0

Növekedő bevétel és nyereség az Albacompnál

2005. február 22. 14:08

Bejelentette tavalyi pénzügyi eredményeit az Albacomp. A vállalat bevétele és nyeresége egyaránt növekedett, főképp az exportból, valamint a szolgáltatásokból származó forgalom javult látványosan.

0

Végleg eltűnik a tenyérgépek piacáról a Sony

2005. február 22. 13:40

[IDG] A Sony bejelentette, hogy a japán piacról is kivonja Clié kézi számítógépeit, ezzel a vállalat teljesen eltűnik a PDA-piacról. A japán vevők támogatást és szervizszolgáltatást azonban továbbra is igénybe vehetnek. A Sony tavaly júniusban már döntött arról, hogy Európában és Észak-Amerikában nem árulja tovább tenyérgépeit.

0

Gigabyte: vezeték nélküli router a számítógépen belül

2005. február 22. 13:30

A Gigabyte bejelentette a világ első, PCI felületű, belső vezeték nélküli routerét. Az AirCruiser G egy hagyományos, 802.11g szabványú vezeték nélküli hozzáférési pont funkcióit nyújtja a számítógépbe beépítve. A Gigabyte szerint az AirCruiser előnye a hagyományos Wi-Fi routerekkel szemben, hogy nem foglal helyet, valamint olcsóbban megvásárolható.

0

Magyar hálózatépítő céget kebelez be a Matáv

2005. február 22. 12:52

A Matáv a tegnapi napon bejelentette, hogy felvásárolja a magyar tulajdonban lévő X-Byte Kft-t. A cég 99 százalékban a BCN Rendszerház Kft. tulajdona volt. A felvásárlás körülményeiről, a vételárról, vagy az indokokról a bejelentés nem ejt szót.

0

Indiai fejlesztőközpontot nyit az NVIDIA

2005. február 22. 08:49

Az NVIDIA bejelentette, hogy kutatás-fejlesztési központot hoz létre az indiai Bangalore-ban, ahol grafikus chipek és multimédiás processzorok tervezése zajlik majd. A cég közleménye szerint az indiai központ egy vadonatúj, csúcsmodern létesítmény lesz és tartozik hozzá egy jelentős számítási kapacitású szerverfarm is.

0

A Datanet megnyitotta új szerverhosting központját

2005. február 21. 16:02

A GTS-Datanet megnyitotta új szerverhosting központját, amely Budapesten található. Az új belvárosi (Váci út) szerverközpontban a szakma veteránjainak számító, tapasztalt, jól képzett szakemberek kerültek alkalmazásra. A magas szolgáltatási színvonalat Magyarország egyik legnagyobb belföldi sávszélességgel rendelkező IP hálózata biztosítja.

0

Apró AOpen asztali számítógép mobil processzorral

2005. február 21. 14:15

[Digi Times] Az AOpen legújabb terméke új kategóriát nyit az egyre szélesebb körben terjedé minigépek között: az XC Cube Mini MZ855 az alacsony fogyasztáső és hőtermelésű Intel Pentium M processzorra épül, ezért a számítógép háza is kisebb lehet az eddigi konstrukcióknál, persze ez kompromisszumokkal jár.

0

Története során először volt nyereséges az Axelero

2005. február 21. 13:15

A legnagyobb magyar internetszolgáltató története során először tudott nyereséget felmutatni. Az Axelero kiváló pénzügyi mutatóit a szélessáv rohamos terjedésének, valamint egyes veszteséges üzletágak konszolidációjának köszönheti. Simó György, az Axelero vezérigazgatója és Szász Dániel pénzügyi vezérigazgató-helyettes büszkén jelentették be, hogy a vállalat a 2004-es évben 65 százalékkal 19,8 milliárd forintra növelte forgalmát és 665 millió forint adózás előtti eredményt ért el. Egy évvel korábban az Axelero bevétele 12 milliárd forint volt, amire 2,1 milliárd forint veszteség jutott.

0

Piacon az AMD új, olcsó processzorai

2005. február 21. 12:52

Az AMD mindenféle különösebb hírverés vagy bejelentés nélkül megkezdte új Sempron chipjeinek forgalmazását. A 2600+, 2800+ és 3000+ jelzésű lapkák Socket754 kivitelben kerülnek forgalomba és érdekességük, hogy a vállalat által nemrégiben bevezetett 90 nanométeres csíkszélességű gyártástechnológiával készülnek. Internetes források szerint a termékek a világ több országában kaphatók.

0

Hihetetlen sávszélességgel teszteli korlátos ADSL-csomagjait egy brit internetszolgáltató

2005. február 21. 12:17

[News.com] Forgalomkorlátozást vezethet be a nyár folyamán több brit internetszolgáltató, melyek ezzel együtt várhatóan jelentősen megemelik majd a maximálisan elérhető letöltési sebességet is. Az eddig alkalmazott, maximum 2 megabites letöltési sebesség akár 8 megabit/s-ra is nőhet, amennyiben a műszaki lehetőségek, az előfizető vezetékes telefonvonala, a központtól számított távolság ezt lehetővé teszi.

0

Bluetooth vezeték nélküli kapcsolat és színes kijelzős iPod mini az Apple terveiben

2005. február 21. 10:53

[Think Secret] A meglehetősen pontos, a kiszivárgott információk megjelentetése miatt Apple által nemrég beperelt Think Secret legújabb pletykái szerint hamarosan újabb hordozható iPod audiolejátszókat mutat be az Apple. Az új jövevények között színes kijelzős, nagyobb kapacitású merevlemezzel szerelt iPod mini és Bluetooth kapcsolattal rendelkező iPod szerepel.

0

Újra botrány a Grand Theft Auto játék körül

2005. február 18. 12:24

[GameSpot] A Take-Two Interactive kiadó mellett a Sony, a Wal-Mart és a GameStop is érintett abban a perben, amelyet meggyilkolt amerikai rendőrök hozzátartozói indítottak, mivel szerintük a túl erőszakos játék felelős családtagjaik haláláért.

0

2005-ben jelenik meg a QuarkXPress 7

2005. február 18. 12:15

[eWeek] A Quark csütörtökön mutatta be első számú termékének, a QuarkXPressnek a 7-es változatát, ami a vállalat állítása szerint a termék eddigi történetének legjelentősebb frissítése. Az eseményre a TypoTechnica 2005 konferencián került sor.

0

Bárki letöltheti és kipróbálhatja a 64 bites Windows XP-t

2005. február 18. 12:13

A Microsoft Windows XP Professional operációs rendszer x64 kiadásának RC2 verziója (1433-as build) szabadon letölthető a BetaNews fájlszerveréről . Ehhez mindössze egy egyszerű regisztrációt kell elvégezni a Microsoft honlapján , ahonnan szintén le lehet tölteni a már majdnem kész verziót.

0

Videorögzítésre is alkalmas Audigy 2 ZS USB-s kiegészítő a Creative-tól

2005. február 18. 11:54

A külső, USB-kivitelnek köszönhetően rendkívül egyszerűen telepíthető all-in-one megoldást dob piacra a Creative, mely minden hang- és képrögzítéssel kapcsolatos igényt kielégíthet. Az USB Sound Blaster Audigy 2 ZS Video Editor csomagban egy külső kiegészítőt találhatunk, mely nem csak egy teljes értékű, 7.1-es hangzás létrehozására is képes Audigy 2 ZS hangkártyát, hanem egy hardveresen gyorsított MPEG-rögzítésre is alkalmas videorögzítőt is tartalmaz.

0

Rekordéven van túl az NVIDIA

2005. február 18. 11:14

Az NVIDIA tegnap este tette közzé negyedik negyedéves és egész éves pénzügyi adatait. A vállalat rekordnagyságú bevételről számolt be. A negyedik negyedévben a cég 566,5 millió dollár bevétel mellett 48 millió dollár nettó profitot ért el, míg egy évvel korábban 472,1 millió dollár forgalomról és 24,2 milliós nyereségről adott számot. A teljes pénzügyi évben a bevétel 2,01 milliárd dollárt tett ki, a nyereség pedig 100,4 millió dollárt tett ki. Egy évvel korábban a vállalat 1,82 milliárdos bevételről és 74,4 milliós profitról számolt be.

0

Naponta 250 ezren töltik le a nyílt forrású Firefox böngészőt

2005. február 18. 11:05

[News.com] A nyílt forrású Firefox webböngészőt már világszerte 25 millióan töltötték le azóta, hogy a programnak novemberben megjelent az 1.0 verziószámú kiadása. A szoftvert fejlesztő Mozilla Foundation adatai szerint a böngészőt naponta 250 ezren töltik le és világszerte félmillió weboldalon ajánlják.

0

Újságosoknál a DVDcenter magazin idei első száma

2005. február 18. 09:19

Megjelent az újságos standokon a DVDcenter magazin idei első száma. A februári lapot lemezmelléklettel és mellékelt nélkül is meg lehet vásárolni. Az idei év slágertermékei valószínűleg a merevlemezes DVD rögzítők lesznek, így a lapot egy sokrésztvevős teszt indítja.

0

Nyáron érkeznek a Sun Galaxy szerverek

2005. február 17. 15:00

A Sun a nyárra halasztotta Galaxy kódnevű szervercsaládjának piaci premierjét. A Galaxy szervereket a vállalat által felvásárolt Kealia fejlesztette, a rendszerek az AMD Opteron processzora köré épülnek, amelyekből akár nyolcat is tartalmazhatnak.

0

Mozifilm készül a Halo című akciójátékból

2005. február 17. 13:21

[The Seattle Times] A legfrissebb információk szerint mozifilm készül a Halo című, eredetileg Xboxra készült akciójátékból. A Dialy Variety napilap értesülései szerint a Microsoft Alex Garlanddal kötött több millió dollárról szóló szerződést. Alex Garland novellájából készült a Leonardo DiCapro főszereplésével bemutatott A part című thriller, valamint Garland írta a 28 nappal később címmel futott horrort is.

0

Tőzsdén lehet kereskedni a számítási kapacitással

2005. február 17. 12:36

A Sun Microsystems és az Archipelago Holdings -- az Egyesült Államokban működő első teljesen elektronikus, nyílt tőzsde üzemeltetője -- bejelentették, hogy közösen valósítják meg a világ első internetes processzoridő-tőzsdéjét. A Sun és az Archipelago olyan elektronikus kereskedési környezetet hoz létre, amelyben az ügyfelek ajánlatokat tehetnek processzoridő vásárlására. Mivel a vállalatok a világ bármely pontjáról dinamikusan kereskedhetnek a processzoridővel, minden eddiginél rugalmasabban tervezhetik meg a számítógépes feldolgozási teljesítmény beszerzését és használatát.

0

Itt a Google webes eszköztárának új változata

2005. február 17. 11:29

A Google szerdán új változatot adott ki az Internet Explorerhez készített eszköztárából. A Google Toolbar elsősorban keresésre használható, de több kiegészítő funkciója is van, például a felugró ablakok blokkolása. A legújabb változat eddig nem látott szolgáltatásokkal bővült, például segítségével a felhasználók ellenőrizhetik az internetes ablakokba beírt szövegeik nyelvi helyességét, illetve többnyelvű szótárat is kézhez kapnak. A Google Toolbar 3 érdekessége még, hogy segítségével egy weblapon tetszés szerinti linkeket helyezhetünk el magunknak.

0

3GSM: Tovább csúszik az ASUS windowsos okostelefonjának premierje

2005. február 17. 10:54

[infoSync] A Cannes-i 3GSM konferencián nem csak a cégek által frissen bejelentett mobiltelefonokat lehetett kézbe venni és megtapogatni, hanem olyan készülékek is megtalálhatók voltak a gyártók standjain, melyeknek már hónapok óta a piacon kellene lenniük. Az ASUS windowsos okostelefonjának már 2004 vége óta a boltok polcain lenne a helye, azonban a gyártó csak később mutatja majd be a P505-öt.

0

A Cisco integrálja kapcsolóját a HP blade architektúrájába

2005. február 11. 12:40

A HP és a Cisco Systems bejelentették, hogy a HP BladeSystem architektúrájába integrálják a Cisco hálózati kapcsolótechnológiáját. A kapcsolómodul integrálásán kívül a rendszert hozzáigazították a Cisco Business Ready Data Center hálózati architektúrájához, így a HP BladeSystem egységes hálózati szolgáltatási környezetet biztosít.

0

A jelenlegi amerikai vízumrendszer káros a szoftveripar számára

2005. február 1. 13:28

Bil Gates, a Microsoft igazgatótanácsának elnöke kijelentette, hogy a 2001 szeptember 11-i terrortámadások hatására bevezetett szigorú amerikai vízumrendszer miatt jelentősen csökkent a külföldi diákok száma az amerikai egyetemek számítástechnikai tanszékein, ami közvetlenül fenyegeti az ország pozícióit a globális szoftveriparban. Bill Gates egyenesen katasztrofális csökkenésről beszélt.

0

Izmosodtak az Apple noteszgépei

2005. február 1. 13:11

[News.com] A várakozásokkal ellentétben az Apple még nem szerelt PowerPC G5 processzorokat a notebookjaiba, de megemelte a G4-esek órajelét és csökkentette az árakat is.

0

Megérkeztek a VIA vadonatúj chipkészletei Pentium 4 processzorokhoz

2005. február 1. 12:46

A VIA Technologies bejelentette PT880 Pro, PT894 és PT894 Pro alaplapi chipkészleteit, amelyek támogatják a legújabb Pentium 4 processzorokat, a DDR2 memóriákat és a PCI Express eszközöket. A PT880 és PT894 felső-középkategóriás megoldások, míg a PT894 Prót egyértelműen a csúcskategóriás asztali gépekbe és munkaállomásokba szánja a cég.

0

Platinavezetékekből és savmolekulákból építettek tranzisztort a HP kutatói

2005. február 1. 10:50

A Hewlett-Packard kutatói a hajszálnál sokszor vékonyabb platinavezetékekből készítettek tranzisztorhoz hasonló szerkezetet, amely szerintük akár a jövő integrált áramköreinek alkotóeleme is lehet. A HP szerint a technológia segítségével sokkal egyszerűbb és olcsóbb lesz a chipek előállítása.

0

A Google most már domainregisztrátor is

2005. február 1. 10:16

[BetaNews/HWSW] Ismét újabb események teszik érdekesebbé a Google körüli helyzetet. A cég hosszútávú terveit nehéz megjósolni: nem csak az internetes keresés területén ér el eredményeket, hanem vélhetően saját webböngészőt, asztali keresőt, rengeteg kapcsolódó szolgáltatást, és egyes hírek szerint saját, az egész világra kiterjedő üvegkábel-alapú hálózatot fejleszt.

0

Az Intel és az AMD is növelte piaci részesedését

2005. február 1. 09:16

[News.com] A negyedik negyedévben az Intel és az AMD egyaránt növelte részesedését a PC-processzorok piacán. A Mercury Research által közzétett adatok szerint az Intel uralta a piac 82,2 százalékát, az AMD pedig 16,6 százalékot kaparintott meg. A második számú processzorgyártó részesedése két éve nem volt ilyen magasságban. Az Intel és az AMD a kisebb cégek, a VIA és a Transmeta kárára terjeszkedtek.