Szerző: Bodnár Ádám

2005. február 11. 12:40

A Cisco integrálja kapcsolóját a HP blade architektúrájába

A HP és a Cisco Systems bejelentették, hogy a HP BladeSystem architektúrájába integrálják a Cisco hálózati kapcsolótechnológiáját. A kapcsolómodul integrálásán kívül a rendszert hozzáigazították a Cisco Business Ready Data Center hálózati architektúrájához, így a HP BladeSystem egységes hálózati szolgáltatási környezetet biztosít.

[HWSW] A HP és a Cisco Systems bejelentették, hogy a HP BladeSystem architektúrájába integrálják a Cisco hálózati kapcsolótechnológiáját. A kapcsolómodul integrálásán kívül a rendszert hozzáigazították a Cisco Business Ready Data Center hálózati architektúrájához, így a HP BladeSystem egységes hálózati szolgáltatási környezetet biztosít.

Az új -- a HP BladeSystem rendszerbe beépíthető -- Cisco Gigabit Ethernet kapcsolómodul várhatóan februártól lesz megrendelhető, kizárólag a HP-tól és viszonteladóitól. Ezáltal a szerverektől az adatközpontokig a teljes hálózat egységesen Cisco eszközökre építhető. Az új Gigabit Ethernet kapcsolómodul tervezésénél a Cisco gondoskodott a teljes körű kompatibilitásról az eddigi HP BladeSystem p-Class házakkal.

A HP BladeSystemhez kifejlesztett Cisco switch olyan, egyetlen fizikai bekötést igénylő, virtualizációt alkalmazó megoldás, amellyel az erőforrások dinamikusan méretezhetők és csoportosíthatók át anélkül, hogy hozzá kellene nyúlni az egyes komponensek kábelezéséhez. A kapcsoló illeszkedik az ügyfél meglévő Cisco alapú hálózati infrastruktúrájába. Használata nem növeli az üzemeltetési költségeket, és kezeléséhez nem kell egy új hálózati operációs rendszerrel megismerkedni.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról