Szerző: Bodnár Ádám

2005. február 11. 12:40:15

A Cisco integrálja kapcsolóját a HP blade architektúrájába

A HP és a Cisco Systems bejelentették, hogy a HP BladeSystem architektúrájába integrálják a Cisco hálózati kapcsolótechnológiáját. A kapcsolómodul integrálásán kívül a rendszert hozzáigazították a Cisco Business Ready Data Center hálózati architektúrájához, így a HP BladeSystem egységes hálózati szolgáltatási környezetet biztosít.

[HWSW] A HP és a Cisco Systems bejelentették, hogy a HP BladeSystem architektúrájába integrálják a Cisco hálózati kapcsolótechnológiáját. A kapcsolómodul integrálásán kívül a rendszert hozzáigazították a Cisco Business Ready Data Center hálózati architektúrájához, így a HP BladeSystem egységes hálózati szolgáltatási környezetet biztosít.

Az új -- a HP BladeSystem rendszerbe beépíthető -- Cisco Gigabit Ethernet kapcsolómodul várhatóan februártól lesz megrendelhető, kizárólag a HP-tól és viszonteladóitól. Ezáltal a szerverektől az adatközpontokig a teljes hálózat egységesen Cisco eszközökre építhető. Az új Gigabit Ethernet kapcsolómodul tervezésénél a Cisco gondoskodott a teljes körű kompatibilitásról az eddigi HP BladeSystem p-Class házakkal.

A HP BladeSystemhez kifejlesztett Cisco switch olyan, egyetlen fizikai bekötést igénylő, virtualizációt alkalmazó megoldás, amellyel az erőforrások dinamikusan méretezhetők és csoportosíthatók át anélkül, hogy hozzá kellene nyúlni az egyes komponensek kábelezéséhez. A kapcsoló illeszkedik az ügyfél meglévő Cisco alapú hálózati infrastruktúrájába. Használata nem növeli az üzemeltetési költségeket, és kezeléséhez nem kell egy új hálózati operációs rendszerrel megismerkedni.

a címlapról