Szerző: Ady Krisztián

2005. február 10. 11:46

Már Európában is kapható a Nokia PDA-stílusú okostelefonja

[infoSync] A Nokia Európában és Afrikában is piacra dobja az Ázsiában 2004 vége óta kapható új stílusú, PDA-szerű kivitelben készülő okostelefonját, a Nokia 7710 készüléket. A nagyméretű, hatalmas felbontású érintőképernyővel ellátott, apró műanyag ceruzával is működtethető készülék árát egyelőre nem közölte a vállalat, de az várhatóan 900-1000 dollár körül mozog majd.

A mobiltelefonok már régóta kínálnak tenyérgépeken megszokott funkciókat, például naptárat, határidőnaplót, memóriabővítési lehetőséget és utólag telepíthető alkalmazásokat, de talán ez az első olyan Nokia telefon, mely a legközelebb áll egy valódi kézi számítógéphez. A kézigépek gyártói az utóbbi időben pedig egyre több olyan modellel jelentkeznek, amelyek mobiltelefonként is használhatók és képesek GPRS kapcsolaton keresztül kommunikálni.

A Nokia 7710 a finn cég többi okostelefonjához hasonlóan Symbian operációs rendszerre épül. A mobiltelefon szolgáltatásai között internetböngészőt, zenelejátszót, FM-rádiót és persze beépített kamerát is találhatunk. A specifikációk között 640x320 pixeles kijelző, 64 megabyte beépített memória, 1,3 megapixeles kamera, 7 órás beszélgetési idő, 260 órás készenléti idő és 175 grammos tömeg szerepel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról