Szerző: Bodnár Ádám

2005. február 1. 13:11

Izmosodtak az Apple noteszgépei

[News.com] A várakozásokkal ellentétben az Apple még nem szerelt PowerPC G5 processzorokat a notebookjaiba, de megemelte a G4-esek órajelét és csökkentette az árakat is.

[News.com] A várakozásokkal ellentétben az Apple még nem szerelt PowerPC G5 processzorokat a notebookjaiba, de megemelte a G4-esek órajelét és csökkentette az árakat is.

A hétfőn beutatott, 12, 15 és 17 hüvelykes kijelzővel szerelt PowerBook noteszgépek a gyorsabb processzorok mellett új "tapipadot" is tartalmaznak, amelyek megkönnyítik a dokumentumokban való görgetést, illetve az Apple beépített a számítógépekbe egy olyan mechanizmust, amely a gép leejtésekor megvédi a merevlemezt a károsodástól. Az zuhanásbiztos technológia nem a merevlemezbe, hanem a számítógép alaplapjába van építve, így bármilyen meghajtóval használható. A cég képviselője nem árulta el, tervezik-e hasonló funkció bevezetését a merevlemezes iPod lejátszókban.

Az új PowerBookok mindegyike 512 megabájt memóriát tartalmaz alapkiépítésben, illetve 802.11g szabványú vezeték nélküli hálózati vezérlő és Bluetooth adóvevő is helyet kapott bennük. A grafikus vezérlőt is gyorsabbra cserélte az Apple. A számítógépek legolcsóbbika már 1499 dollárért (~282 ezer forintért) megvásárolható, korábban a PowerBook sorozat alapmodellje 1599 dollárba került. A számítógépek a héten már megrendelhetők lesznek az Apple online üzletében.

Sok Apple-rajongó arra számított, hogy a modellfrissítés keretén belül a PowerBook noteszgépekbe is beköltözik a G5 processzor, amelyre a vállalat asztali gépei is épülnek, azonban az IBM által gyártott chip magas hőtermelése miatt még jó ideig kimarad a hordozható gépekből -- mondta az Apple egyik képviselője.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról