Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Bíróság előtt az Apple és a Sony

Bodnár Ádám, 2005. február 15. 14:51
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

hirdetés
[HWSW] Franciaországban bírósági eljárás indul az Apple és a Sony ellen, ugyanis a két vállalat internetes zeneboltjai olyan fájlformátumokat és jogvédelmi megoldásokat erőltetnek a vevőkre, amelyek lehetetlenné teszik a dalok tetszőleges készüléken való lejátszását. Mind a Sony Connect, mind az Apple iTunes Music Store úgy van kialakítva, hogy az onnan megvásárolt dalok kizárólag a Sony, illetve az Apple készülékein hallgathatók.

A francia fogyasztói érdekszövetség, a Union Federale des Consommateurs-Que Choisir perbe fogta mindkét vállalatot, mondván, a zeneboltok megkötik a vásárlók kezét a lejátszók kiválasztásában, azaz csorbítják a fogyasztói jogokat. A szervezet vizsgálta a Microsoft jogkezelő rendszerét is, azonban nem indított pert a cég ellen. A Microsoft DRM (digital rights management) rendszerét több gyártó lejátszói is támogatják.

Az Apple és a Sony elleni perek első meghallgatásait még az idén megtartják. A vállalatok eleddig nem kommentálták az ügyet.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.