Szerző: Bodnár Ádám

2005. február 15. 14:51

Bíróság előtt az Apple és a Sony

[HWSW] Franciaországban bírósági eljárás indul az Apple és a Sony ellen, ugyanis a két vállalat internetes zeneboltjai olyan fájlformátumokat és jogvédelmi megoldásokat erőltetnek a vevőkre, amelyek lehetetlenné teszik a dalok tetszőleges készüléken való lejátszását. Mind a Sony Connect, mind az Apple iTunes Music Store úgy van kialakítva, hogy az onnan megvásárolt dalok kizárólag a Sony, illetve az Apple készülékein hallgathatók.

A francia fogyasztói érdekszövetség, a Union Federale des Consommateurs-Que Choisir perbe fogta mindkét vállalatot, mondván, a zeneboltok megkötik a vásárlók kezét a lejátszók kiválasztásában, azaz csorbítják a fogyasztói jogokat. A szervezet vizsgálta a Microsoft jogkezelő rendszerét is, azonban nem indított pert a cég ellen. A Microsoft DRM (digital rights management) rendszerét több gyártó lejátszói is támogatják.

Az Apple és a Sony elleni perek első meghallgatásait még az idén megtartják. A vállalatok eleddig nem kommentálták az ügyet.

a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.