Szerző: Budai Péter

2005. február 28. 11:10

Hamarosan mindenhova automatikusan feltelepül a Windows XP SP2

A Microsoft már most figyelmezteti a felhasználókat és a vállalatokat, hogy április 12-étől az Automatikus Frissítés (Automatic Update) szolgáltatás minden Windows XP számítógépre kérdezés nélkül feltelepíti az operációs rendszer második javítócsomagját.

[HWSW] A Microsoft már most figyelmezteti a felhasználókat és a vállalatokat, hogy április 12-étől az Automatikus Frissítés (Automatic Update) szolgáltatás minden Windows XP számítógépre kérdezés nélkül feltelepíti az operációs rendszer második javítócsomagját.

A biztonságra összpontosító javítócsomag augusztus 16. óta érhető el, azóta a Microsoft összesen 240 nap haladékot adott arra, hogy a szoftver- és rendszerfejlesztők kipróbálják a szoftver új verzióját, és elvégezzék rendszereikben a futtatásához szükséges módosításokat -- erre több helyen szükség is volt, mivel a Windows XP SP2 olyan módosításokat is tartalmaz, amivel a korábbi szoftverek egy része nem volt kompatibilis.

Az átállás idejére a Microsoft lehetővé tette, hogy a második javítócsomag automatizált telepítését ki lehessen kapcsolni, azonban ez a megoldás április 12-én megszűnik. A vállalat közölte, hogy az SP2 már több mint 180 millió számítógépen fut, ami alapján használhatóságáról és biztonságáról megfelelő mennyiségű adat áll rendelkezésre.

A változás csak azokat érinti, akik közvetlenül a Microsoft frissítőszerverét használják. Akik vállalati hálózatukban saját frissítési megoldással rendelkeznek, azok továbbra is letilthatják az SP2 telepítését.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról