Szerző: Ady Krisztián

2005. február 4. 11:04

Tovább csúszik a Playstation Portable európai premierje

[Clubic.com] Amint az sajnos várható volt, a Sony csak egyetlen kontinensen dobja piacra márciusban új hordozható játékkonzolát, a PlayStation Portable játékkonzolt. A készülék március 24-étől csak az Egyesült Államokban válik elérhetővé, az európai premier pedig -- gyártási problémák miatt -- jelenleg ismeretlen időpontra csúszik.

A Sony tegnap jelentette be a Playstation Portable amerikai premierjének időpontját és 249 dolláros árát, az európai megjelenésről azonban semmilyen információt sem közölt. A Reutersnek ugyanakkor sikerült utolérnie egy Sony illetékest, aki megerősítette az eredetileg decemberre, majd szintén márciusra tervezett európai megjelenés további csúszását.

A PlayStation Portable hordozható játékkonzolt december 12-én mutatták be Japánban és január közepéig 800 ezer darabot értékesítettek belőle. A Sony reményei szerint márciusra már 3 millió hordozható játékgép lesz megtalálható a zsebekben.

A Sony szerint a PlayStation Portable lesz a 21. század walkmanje, azonban a berobbanását az emberek hétköznapjaiba számos probléma hátráltatja. Nem részletezett okok miatt a vállalat csak igen korlátozott számú készüléket tudott a megjelenésre a boltokba szállítani, december 12-ére a japán üzletekbe csupán 200 ezer darab PSP került.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról