Szerző: Bodnár Ádám

2005. február 22. 08:49

Indiai fejlesztőközpontot nyit az NVIDIA

Az NVIDIA bejelentette, hogy kutatás-fejlesztési központot hoz létre az indiai Bangalore-ban, ahol grafikus chipek és multimédiás processzorok tervezése zajlik majd. A cég közleménye szerint az indiai központ egy vadonatúj, csúcsmodern létesítmény lesz és tartozik hozzá egy jelentős számítási kapacitású szerverfarm is.

[HWSW] Az NVIDIA bejelentette, hogy kutatás-fejlesztési központot hoz létre az indiai Bangalore-ban, ahol grafikus chipek és multimédiás processzorok tervezése zajlik majd. A cég közleménye szerint az indiai központ egy vadonatúj, csúcsmodern létesítmény lesz és tartozik hozzá egy jelentős számítási kapacitású szerverfarm is.

"Tapasztalatból tudjuk, hogy India a világ legokosabb mérnökeinek otthona, mivel sok jelenlegi alkalmazottunk eredetileg onnan származik. India stratégiai fontosságú az NVIDIA számára" -- mondta Jen-Hsun Huang, az NVIDIA elnök-vezérigazgatója. Alapítása óta az NVIDIA több mint egymilliárd dollárt költött kutatás-fejlesztésre. Ahogy a vállalat új piacok, például a mobil eszközök felé fordul, továbbra is komoly összegeket kíván ilyen tevékenységre fordítani.

India az utóbbi időben igen fontos bázisává vált a legnagyobb informatikai cégek fejlesztési folyamatainak. Az országban többek között olyan vállalatok üzemeltetnek jelentős létszámú kutatás-fejlesztési csapatot, mint az IBM, az Oracle, az Intel, vagy az AMD. Ebben a jól képzett és viszonylag olcsó munkaerő mellett természetesen az is szerepet játszik, hogy a népes ország informatikai piaca elképesztő ütemben fejlődik és óriási lehetőségeket rejt magában.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról