Szerző: Bodnár Ádám

2005. február 9. 13:02

Erős negyedév után visszafogott előrejelzés a Ciscónál

Közel duplájára nőtt a Cisco Systems nyeresége a második pénzügyi negyecévben, mivel erős volt a kereslet a vállalat új termékei iránt, azonban a közeljövőre nézve a cég igen óvatos előrejelzéssel szolgált.

A január 29-én véget ért időszakban a Cisco forgalma 6,06 milliárd dollár volt, ez 12 százalékkal magasabb az egy évvel korábban elkönyveltnél. A vállalat nettó nyeresége 1,4 milliárd dollárt, részvényenként 21 centet tett ki, ez 93 százalékos növekedésnek felelt meg. A teljes képhez hozzátartozik, hogy a megelőző év második negyedévében a Cisco 657 millió dolláros egyszeri költséget könyvelt el, amely a dolgozóinak részvényalapú kompenzációjával volt kapcsolatos.

A negyedév során a legnagyobb növekedést az új termékek hozták, elsősorban az internetes telefónia eszközök voltak népszerűek, ezek forgalma éves szinten 40 százalékkal nőtt. Kelendőek voltak az otthoni és kisvállalati piacra szánt Linksys eszközök is. A Cisco 2003-ban vásárolta fel a Linksyst.

A jelenlegi, áprilisban véget érő negyedévre a Cisco 8-10 százalékos növekedést vár bevételi oldalon, ez némileg alacsonyabb annál, mint amire piaci elemzők számítottak. A teljes pénzügyi évben a Cisco forgalma 10-15 százalékkal emelkedik, ez alulról közelíti az elemzői várakozásokat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról