Szerző: Bodnár Ádám

2005. február 15. 09:59

Bejelentette új Xeon processzorait az Intel

[HWSW] Az Intel tegnap bejelentette új Xeon processzorát, amelyet kétutas szerverekbe és munkaállomásokba szán. Az Irwindale kódnevű chip a korábbi változatnál kétszer nagyobb, 2 megabájtos másodszintű gyorsítótárat tartalmaz, ez a cég szerint azonos órajelen akár 18 százalékkal nagyobb teljesítményt is jelenthet. Az Irwindale lábkompatibilis az elődeivel, így a Xeon-alapú szerverek könnyen továbbfejleszthetők a segítségével. Az Irwindale 3 és 3,6 GHz közötti változatokban érhető el 356 és 851 dollár (67 ezer és 160 ezer forint) közötti listaáron.

A vállalat közölte, hogy hamarosan megkezdi a négy- és többutas szerverekbe szánt új Xeon-változatok forgalmazását is. A csúcskategóriás Potomac lapka 8 megabájt harmadszintű gyorsítótárral készül, míg a belépőkategóriás Cranford egy megabájt L2 cache-t tartalmaz, L3 nélkül. Az új Xeonok mindegyike támogatja a 64 bites utasításokat. A Potomachoz és a Cranfordhoz új chipkészlet is jár majd, amely már a jövőben megjelenő kétmagos lapkákkal is együttműködik.

Az Intel hamarosan bemutatja 64 bites Pentium 4 processzorait is, amelyek 2 megabájt másodszintű gyorsítótárral készülnek és 6xx néven kerülnek a boltokba.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról