Szerző: Bodnár Ádám

2005. február 15. 12:19

Egy gigabájtos MiniSD kártyát jelentett be a SanDisk

[HWSW] A SanDisk bejelentette, hogy hamarosan 1 gigabájt kapacitású MiniSD memóriakártyát dob piacra elképesztően alacsony, 100 dolláros (~19 ezer forintos) áron. A ma kapható legnagyobb SanDisk MiniSD kártya 512 megabájtos és 70 dollárba kerül.

A MiniSD memóriakártyákat legfőképp mobiltelefonokban, digitális fényképezőgépekben és zenelejátszókban használják. Az 1 gigabájtos kártyára a SanDisk szerint 16 órányi zene vagy több mint 2 ezer nagyfelbontású fotó fér. A vállalat a termékhez egy adaptert is mellékel, amelynek segítségével a Secure Digital foglalatokba is be lehet helyezni.

A 100 dolláros áron kapható MiniSD kártya megjelenése jól mutatja, milyen rohamos ütemben csökken a flash memóriakártyák ára. A Gartner adatai szerint 2000-ben egy megabájtnyi tárkapacitás ára még 1 dollár fölött volt, 2003-ra ez 20 centre esett, mára már 10 cent alá csökkent és az év végére további 5 százalékkal zuhan.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról