Szerző: Bodnár Ádám

2005. február 8. 15:27

Már térképen is tud keresni a Google

[News.com] A Google mindenféle különösebb hírverés nélkül elindította Google Maps szolgáltatásának bétaváltozatát, amelynek keretén belül lehetőség van várostérképek megtekintésére, úticélok (utcanév, házszám) kiválasztára, útvonaltervezésre.

A rendszer egyelőre csak az Egyesült Államok térképét tartalmazza kereshető, böngészhető formában. A Google Maps azt is meg tudja mutatni, hogy az általunk kiválasztott városban, területen hol vannak például pizzériák, szállodák, merre induljunk New Yorkban, ha magyar éttermet keresünk, vagy épp hol kaphatók kedvenc divattervezőnk darabjai San Franciscóban.

A Google tavaly októberben vásárolt fel egy térképészeti céget. A 2001-ben alapított Keyhole háromdimenziós digitális térképmegoldásokat fejleszt. A most bemutatott Google Maps adatait a TeleAtlas szolgáltatja.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról