Szerző: Ady Krisztián

2005. február 2. 11:15

Jön az új Canon PowerShot generáció, hamarosan kapható lesz a 4 megapixeles A520 modell

[Clubic.com] Egyik készülék a másik után: lassan újabb és újabb PowerShot digitális fényképezőgépeket jelent be a Canon, melyek a kifutóban lévő PS A70-A85 sorozatot váltják fel a cég modellpalettáján. Az A500-as sorozatba tartozó új, A520-as digitális fényképezőgép négy megapixeles érzékelőt tartalmaz az alig pár napja bemutatott A510 modell 3,2 megapixeles lapkájával ellentétben.

Az A520 feltűnő újdonságai ebben lényegében ki is merültek. Az A510-hez hasonlóan ez a modell is kisebb, könnyebb a korábbi PowerShot fényképezőgépeknél. A 4x-es optikai zoomra képes készüléket csak két ceruzaakkumulátor hajtja meg, ezért a készülék 13 százalékkal kisebb lett és 10 százalékkal könnyebb az előd A80-85 fényképezőgéphez képest.

A digitális képeket a beépített 16 megabájtnyi memóriába menthetjük el, vagy opcionálisan Secure Digital és MultiMedia Card memóriakártyákkal bővíthetjük a fényképezőgépet. A Canon egy 16 megabájtos MMC-kártyát mellékelt a készülékhez. A két ceruzaakkumulátor használata nem hagyott nyomot a készülék üzemidején, a vállalat szerint egy teljes töltéssel akár 300 képet is el lehet készíteni.

A Canon PowerShot A520 digitális fényképezőgép várhatóan 299 dolláros, azaz körülbelül 56 ezer forintos áron lesz kapható Európában.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról