Szerző: Bodnár Ádám

2005. február 21. 16:05

A Microsoft komoly nyomást gyakorolhat a biztonsági cégekre

A Gartner elemzője, Neil MacDonald szerint a Microsoft nem egyszerűen csak sokadik szereplő kíván lenni az otthoni és kisvállalati biztonsági piacon, egyszerűen le akarja söpörni a színről a vetélytársakat.

[HWSW] A Gartner elemzője, Neil MacDonald szerint a Microsoft nem egyszerűen csak sokadik szereplő kíván lenni az otthoni és kisvállalati biztonsági piacon, egyszerűen le akarja söpörni a színről a vetélytársakat.

MacDonald úgy véli, a Microsoft még az idén kiadja vírusölővel egybeépített kémprogram-irtóját, amely közvetlen ellenfele lesz a biztonsági cégek otthoni, irodai alkalmazásának. A biztonsági piac vezető gyártója, a Symantec bevételeinek jelentős része származik az otthoni, kisvállalati szegmensből, ezeket a bevételeket jelentősen megcsapolhatja egy (ingyenes) Microsoft-termék megjelenése.

MacDonald látomása szerint a Microsoft megjelenése a vírusölők piacán azt eredményezheti, hogy a biztonsági cégek jelentősen engedni fognak az áraikból, illetve teljesen integrált termékeket készítenek vállalati és otthoni felhasználók számára, amelyek nem csak a vírusok és kémprogramok, hanem a behatolók ellen is védelmet nyújtanak és nem sokkal drágábbak, mint amennyiért most egy egyszerű vírusirtó kapható.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról