:

Szerző: Ady Krisztián

2005. február 8. 15:18

Kisebb és okosabb a Samsung új kétfejű sárkánya

[HWSW] A Samsung új, továbbfejlesztett változatot dob piacra az itthon is kapható, reklámokból is ismerhető DuoCam teljes értékű digitális fényképezőgépet és egy kamkordert tartalmazó hibrid készülékéből. Minden Samsung Duo készülék két objektívvel, és két külön képérzékelő szenzorral rendelkezik, egy külön a digitális fényképezőgép, egy pedig a kamkorder funkciók számára.

A májustól megvásárolható SC-D6550 DuoCam kamera elsőként a Las Vegas-i CES rendezvényen mutatkozott be. A 10x-es optikai zoommal ellátott, 680 ezer pixeles CCD-érzékelővel rendelkező kamkorderben egy teljes értékű, 5 megapixeles digitális fényképezőgép is helyet kapott, melyet különálló optika szolgál ki. Az új, harmadik generációs hibrid készülék emellett 40 százalékkal kisebb lett az előd modellnél, rendkívül kis méretekkel rendelkezik.

Az új DuoCam bekapcsolását követően kevesebb mint egy masodperc alatt kész a képek elkészítésére, melyek elkészítését digitális képremegésgátló rendszer segíti. A képeket és az MPEG4 tömörítésű digitális videókat Memory Stick, Memory Stick Pro, Secure Digital és MultiMedia Card memóriakártyákra lehet rögzíteni. A gyors állományátvitelt USB 2.0-s port biztosítja.

A Samsung új készüléke is PictBridge kompatibilis, azaz képes a fényképeket közvetlenül fotónyomtatókra is elküldeni, amennyiben a nyomtató is támogatja ezt a protokollt. Az SC-6550 DuoCam hibrid kamkorder várható ára 800 dollár körül alakul majd, mely hozzávetőlegesen 153 ezer forintnak felel meg.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 00:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.