:

Szerző: Ady Krisztián

2005. február 18. 11:54

Videorögzítésre is alkalmas Audigy 2 ZS USB-s kiegészítő a Creative-tól

A külső, USB-kivitelnek köszönhetően rendkívül egyszerűen telepíthető all-in-one megoldást dob piacra a Creative, mely minden hang- és képrögzítéssel kapcsolatos igényt kielégíthet. Az USB Sound Blaster Audigy 2 ZS Video Editor csomagban egy külső kiegészítőt találhatunk, mely nem csak egy teljes értékű, 7.1-es hangzás létrehozására is képes Audigy 2 ZS hangkártyát, hanem egy hardveresen gyorsított MPEG-rögzítésre is alkalmas videorögzítőt is tartalmaz.

[HWSW] A külső, USB-kivitelnek köszönhetően rendkívül egyszerűen telepíthető all-in-one megoldást dob piacra a Creative, mely minden hang- és képrögzítéssel kapcsolatos igényt kielégíthet. Az USB Sound Blaster Audigy 2 ZS Video Editor csomagban egy külső kiegészítőt találhatunk, mely nem csak egy teljes értékű, 7.1-es hangzás létrehozására is képes Audigy 2 ZS "hangkártyát", hanem egy hardveresen gyorsított MPEG-rögzítésre is alkalmas videorögzítőt is tartalmaz.

A Sound Blaster Audigy 2 ZS Video Editoron ki- és bemenetek garmadája foglal helyett, a digitális kamerák képét fogadó FireWire bemenet mellett analóg SVIDEO és kompozit be- és kimenetek is helyet kaptak rajta, melyen keresztül a megvágott videoanyagot is azonnal visszanézhetjük. A külső USB-s doboz egyben egy 4-portos USB-hubként is használható. Az sztereó és 8-csatornás analóg kimenet mellett digitális optikai hangkimenet is található a dobozon.

A készülék a videoanyagot hardveres gyorsítással képes MPEG-1 és MPEG-2 jelfolyamba kódolni, akár AC3 hangot is létrehozva a DVD-re szánt , maximálisan 10 megabit/s-os bitrátájú amatőr videókhoz. A video rögzítésekor különböző felbontások közül választhatunk, de USB2.0 kapcsolódás használata esetén akár teljes PAL, 720 x 576 pixeles MPEG-2 anyagok rögzítésére is lehetőség nyílik. A külső, teljesen hardveres kivitelnek köszönhetően akár egy alapszintű notebookon is lehetővé válik a videoanyagok vágása.

A külső kiegészítő 279 eurós, azaz 68 ezer forintos ajánlott áron kerülhet az európai üzletekbe.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 5. 06:33

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.