Szerző: Ady Krisztián

2005. február 2. 09:42

A Nero CD- és DVD-író szoftver is támogatja majd a HP feliratozó technológiáját

[Clubic.com] Bár az első LightScribe feliratozó technológiát támogató DVD-írók megjelenésére még mindig várnunk kell egy kicsit, az már biztosnak látszik, hogy az Apple számítógépei mellett a PC-ken is kihasználhatjuk majd -- akár az első percektől kezdve -- a HP technológiájának előnyeit.

A Nero AG, a közkedvelt Nero CD- és DVD-író szoftverek fejlesztője bejelentette, hogy alkalmazása is támogatni fogja a LightScribe technológiát, a szoftver következő változataiban jelennek meg a támogatást biztosító komponensek.

LightScribe

A HP által kifejlesztett LightScribe technológia lehetővé teszi, hogy a különleges felülettel ellátott CD- és DVD-lemezek feliratozható oldalán a lemez megfordítását követően, vagy egy második lézer segítségével monokróm, illetve szürkeárnyalatos képeket, logókat és feliratokat hozzunk létre.

Korábban a Yamaha próbálkozott hasonló technológiával, mely a lemez írható felületére volt képes -- a kapacitás kárára -- céglogókat, feliratokat "gravírozni" az adatokat rögzítő lézer segítségével. Ez a technológia azonban a Yamaha CD-íróival együtt az enyészeté lett. A HP feliratozó technológiája a lemez üres, nyomtatható oldalát használja.


Erre képes a LightScribe

Egy kép kiváló minőségű lenyomata körülbelül 20-40 perc alatt hozható létre a 12 cm-es lemez felületén, de a HP ezt az időt a felére szeretné csökkenteni. Kisebb feliratok, szövegek létrehozása természetesen jóval kevesebb időt, csupán perceket vesz igénybe. Az első LightScribe technológiát támogató DVD-írók megjelenése februárban vagy márciusban várható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról