Szerző: Ady Krisztián

2005. február 3. 11:58

Itt a T-Mobile új windowsos okostelefoja

[infoSync] A T-Mobile bemutatta legújabb, MDA sorozatba tartozó, MDA IV jelölésű windowsos okostelefonját. Az új készülék nemcsak jobb minőségű kijelzővel, gyorsabb processzorral rendelkezik, hanem harmadik generációs, UMTS/WCDMA hálózatokat is támogat.

A T-Mobile Németországban dobja majd elsőként piacra az MDA IV okostelefont, mely természetesen a GSM-hálózatokon is működőképes, és GPRS adatátvitelt is támogat. A Windows Mobile operációs rendszert futtató készülék beépített Bluetooth és WLAN hálózati vezérlőkkel, valamint két kamerával is rendelkezik.

A háromsávos, 900/1800/1900 MHz-es GSM hálózatokon is használható okostelefon az első windowsos okostelefon, mely UMTS hálózatokat is támogat. A kommunikátor kijelzője 640 x 480 pixel febontású, beépített Intel XScale processzora pedig 520 MHz-es lesz.

Az MDA IV kijelzője elforgatható, majd a Tablet PC-khez hasonló módon visszahajtható a mobilkészülékre. Ezt követően a mellékelt toll segítségével vihetünk fel adatokat a windowsos szoftverekbe. Az új Windows Mobile operációs rendszer nemcsak álló, hanem fekvő kijelző-elrendezést is támogat, így a 640 pixel széles kijelzőn már komolyabb weboldalak is megjeleníthetők.

A várhatóan 2005 nyarán piacra kerülő okostelefonban a Windows Mobile 2003 SE, vagy egy ennél újabb, esetleg a Microsoft óriási titokban fejlesztett Windows Mobile 2005 operációs rendszere lesz megtalálható. A kommunikátor várható ára egyelőre nem ismert.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról