Szerző: Ady Krisztián

2005. február 28. 11:31

Kevesebb hőt termel az új AMD Sempron processzor

[Clubic.com] Bár az AMD Sempron processzorai alig pár hónapja kerültek piacra, Japánban már fel is tűntek azok a 2800+-os jelölésű, Socket A tokozású Sempron processzorok, melyek egy újabb magra épülnek. A Model 10, azaz Barton processzormagra épített új változatok magasabb órajelen üzemelnek, mégis kevesebb hőt termelnek.

[Clubic.com] Bár az AMD Sempron processzorai alig pár hónapja kerültek piacra, Japánban már fel is tűntek azok a 2800+-os jelölésű, Socket A tokozású Sempron processzorok, melyek egy újabb magra épülnek. A "Model 10", azaz Barton processzormagra épített új változatok magasabb órajelen üzemelnek, mégis kevesebb hőt termelnek.

Az új magot tartalmazó 2800+-os processzorok a korábbi 1,6 GHz-es órajel helyett 2 GHz-en működnek és továbbra is 256 kilobájt L2 cache-t tartalmaznak. Az új magnak köszönhetően ezek a processzorok 1,6 V-os feszültséggel működnek és kisebb, csendesebb hűtéssel is beérik. Maximális hőtermelésük 55,9 W helyett 49,9 W körül alakul, tehát körülbelül 10 százaléknyit sikerült az AMD-nek lefaragnia ebből az értékből.


Az AMD útiterve

Az új processzormag várhatóan nem csak a 2800+-os változatban kap helyet, hanem a 3000+-os jelölésű, 512 kilobájtos L2 cache-sel rendelkező verzióban is megjelenik majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról