Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Rekordot döntött a notebookok forgalma

Bodnár Ádám, 2005. február 11. 13:25
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[HWSW] Továbbra is a noteszgépek produkálják a legnagyobb növekedést a PC-piacon, a tavaly értékesített személyi számítógépek közel negyede volt notebook, ami történeti rekordot jelent. A mobil gépek az asztali rendszereknél kétszer nagyobb növekedést produkálnak -- állítja az iSuppli piackutató vállalat.

A noteszgépek forgalma tavaly történeti rekordot döntött, hiszen a hordozható gépek a rekordméretű, 186,1 millió darabos PC-piacon rekordméretű, 24 százalékos részesedést könyvelhettek el. Az asztali gépek részaránya eközben 73,3 százalékra csökkent, a fennmaradó rész a PC-alapú szervereké. Az iSuppli elemzői szerint a notebookok aránya a jövőben tovább emelkedik.

2004-ben világszerte 45,9 millió notebook talált gazdára, ez a megelőző évhez képest 22,1 százalékos növekedést jelent. Az asztali gépek forgalma 140,2 millió darabra rúgott, ebben a szegmensben a növekedés csupán 10,6 százalékos volt. Különösen jól szerepeltek a PC-alapú szerverek, ezekből a gyártók összesen 5,3 milliót szállítottak le, ami 19 százalékos növekedés 2003-hoz képest.

Az iSuppli becslései szerint 2004-ben világszerte 186,1 millió PC -- asztali gép, notebook és PC-szerver -- kelt el, a piackutató cég adata hasonló a vetélytárs IDC és Gartner által közölt adatokhoz. Az IDC a 2004-es PC-forgalmat 177,5 millió darabra becsüli, a Gartner 189 milliós adatot tett közzé.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.