Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

A Novell eredménye felülmúlta a várakozásokat

Bodnár Ádám, 2005. február 23. 09:50
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Novell tegnap elemzői várakozásokat felülmúló nyereségről számolt be, a profitot a Microsofttal kötött peren kívüli egyezség 448 millió dollárral növelte.

hirdetés
[HWSW] A Novell tegnap elemzői várakozásokat felülmúló nyereségről számolt be, a profitot a Microsofttal kötött peren kívüli egyezség 448 millió dollárral növelte.

A január 31-ln véget ért első negyedévben a Novell 290 millió dollár bevételt ért el, az egyszeri tételek nélkül a nyereség 10 millió dollár, azaz részvényenként 3 cent volt. Ez 9 százalékkal alacsonyabb, mint a tavalyi év azonos időszakában elért 11 millió dollár, de felülmúlta a Thomson First Call által megkérdezett elemzők részvényenkénti 2 centes előrejelzését. A Microsofttól kapott összeget, valamint az egyszeri tételeket figyelembe véve a Novell profitja 392 millió dollárt tett ki.

A Novell által felvásárolt SuSE Linux, amely most üzletágként működik, a negyedév során 15 millió dollár bevételt ért el, ebből 7 millió dollárt a 21 ezer értékesített SuSE Linux Enterprise Server (SLES) tett ki. Jack Messman elnök-vezérigazgató elégedetlen volt a linuxos forgalommal, de a NetWare-termékek eladási adataiban is csalódott. "Nem volt olyan jó negyedévünk a NetWare-t tekintve, mint amilyet szerettem volna" -- mondta Messman, hozzátéve, hogy "a SLES eladások is csalódást okoztak.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.