Szerző: Bodnár Ádám

2005. február 23. 09:50

A Novell eredménye felülmúlta a várakozásokat

A Novell tegnap elemzői várakozásokat felülmúló nyereségről számolt be, a profitot a Microsofttal kötött peren kívüli egyezség 448 millió dollárral növelte.

[HWSW] A Novell tegnap elemzői várakozásokat felülmúló nyereségről számolt be, a profitot a Microsofttal kötött peren kívüli egyezség 448 millió dollárral növelte.

A január 31-ln véget ért első negyedévben a Novell 290 millió dollár bevételt ért el, az egyszeri tételek nélkül a nyereség 10 millió dollár, azaz részvényenként 3 cent volt. Ez 9 százalékkal alacsonyabb, mint a tavalyi év azonos időszakában elért 11 millió dollár, de felülmúlta a Thomson First Call által megkérdezett elemzők részvényenkénti 2 centes előrejelzését. A Microsofttól kapott összeget, valamint az egyszeri tételeket figyelembe véve a Novell profitja 392 millió dollárt tett ki.

A Novell által felvásárolt SuSE Linux, amely most üzletágként működik, a negyedév során 15 millió dollár bevételt ért el, ebből 7 millió dollárt a 21 ezer értékesített SuSE Linux Enterprise Server (SLES) tett ki. Jack Messman elnök-vezérigazgató elégedetlen volt a linuxos forgalommal, de a NetWare-termékek eladási adataiban is csalódott. "Nem volt olyan jó negyedévünk a NetWare-t tekintve, mint amilyet szerettem volna" -- mondta Messman, hozzátéve, hogy "a SLES eladások is csalódást okoztak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról