Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

Hong-Kongban minden negyedik mobiltulajdonos még gyerek

Bodnár Ádám, 2005. február 23. 11:30
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A hongkongi Ming Pao Daily News jelentése szerint a törpeállam 6,9 milliós lakosságára több mint 7,3 millió mobiltelefon jut. A polgárok közel 90 százalékának van legalább egy mobiltelefonja, de sokan vannak, akik több készülékkel is rendelkeznek.

[HWSW] A hongkongi Ming Pao Daily News jelentése szerint a törpeállam 6,9 milliós lakosságára több mint 7,3 millió mobiltelefon jut. A polgárok közel 90 százalékának van legalább egy mobiltelefonja, de sokan vannak, akik több készülékkel is rendelkeznek.

Egy több mint 600 háztartásra kiterjedő felmérés azt találta, hogy a mobilhasználók 25 százaléka 13 évnél fiatalabb gyerek és 5,1 százalékuk még nem érte el a 6 éves kort sem. A fiatalok meglehetősen gyakran, akár évente is lecserélik mobiltelefonjukat, elsősorban társaik nyomására. Egy 13 éves lány elmondása szerint ötévesen kapta első mobilját és azóta több mint 10 készülékkel rendelkezett. "Háromezer hongkongi dollárt (~70 ezer forint) fizetni egy mobilért oké. Évente egyszer újat venni sem nagy dolog."

FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.