Szerző: Bodnár Ádám

2005. február 24. 12:28

Stabil növekedés, nagyratörő tervek a MINOR Csoportnál

A MINOR Csoport 2004-et 10 százalékos nagyságrendű növekedéssel, közel 7 milliárdos árbevétellel zárta. A vállalatcsoporton belül a MINOR Rendszerház Rt. forgalma közel 10 százalékkal növekedett. A cég az év végére jelentős emelkedéssel számol az exportbevételeket illetően, valamint 20 százalékos csoportszintű árbevételnövekedést tervez.

[HWSW] A MINOR Csoport 2004-et 10 százalékos nagyságrendű növekedéssel, közel 7 milliárdos árbevétellel zárta. A vállalatcsoporton belül a MINOR Rendszerház Rt. forgalma közel 10 százalékkal növekedett. A cég az év végére jelentős emelkedéssel számol az exportbevételeket illetően, valamint 20 százalékos csoportszintű árbevételnövekedést tervez.

A MINOR Csoport legnagyobb tagja, a MINOR Rendszerház eredményéhez a Pénzintézeti és a Kormányzati Üzletágak kiemelkedő teljesítményükkel járultak hozzá. Az elmúlt év legjelentősebb projektjei közé tartozik a Raiffeisen Banknál végzett fióknyitási projekt, a Foglalkoztatási Hivatal országos infrastruktúrájának kiépítése, valamint a Transelektronál, illetve a Malév munkafolyamat-támogató alkalmazások bevezetése. A biztonsági (szünetmentes) áramellátással foglalkozó Wattmester Kft. 10 százalék feletti, míg az oktatással foglalkozó Trainer Kft. több mint 20 százalékos árbevétel növekedést ért el 2004. év végére.

"Becslések szerint a hazai informatikai piac fejlődése 2005-ben 8% alatt marad, ezzel szemben mi csoportszinten 20 százalékos növekedést, 8 milliárd feletti árbevételt tűztünk ki célul" -- mondta Takács Imre, a MINOR Rendszerház vezérigazgatója, aki szerint a MINOR az idén elsősorban az informatikai közmű projektekre, az információbiztonsági megoldásokra és az e-közigazgatási fejlesztésekre fókuszál. A MINOR Csoport idei terveiben az exportbevételek 30-40 százalékos növekedésével is számol.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról