Szerző: Ady Krisztián

2005. február 24. 12:27

Megszabadulhatnak a védőtoktól a következő generációs Blu-ray optikai lemezek

Hamarosan megszabadulhatnak a védelmet nyújtó toktól, cartridge-től a következő generációs, meglehetősen sérülékeny Blu-Ray lemezek: a Blu-Ray Szövetség egyik tagja, a TDK ugyanis bejelentette DURABIS névre keresztelt védőrétegét. A különleges felületkezelés olyan ellenállóvá teszi a Blu-Ray lemezek felületét, hogy a lemezek önállóan, a védőtok nélkül is biztonságos adattárolást nyújthatnak.

[HWSW] Hamarosan megszabadulhatnak a védelmet nyújtó toktól, cartridge-től a következő generációs, meglehetősen sérülékeny Blu-Ray lemezek: a Blu-Ray Szövetség egyik tagja, a TDK ugyanis bejelentette DURABIS névre keresztelt védőrétegét. A különleges felületkezelés olyan ellenállóvá teszi a Blu-Ray lemezek felületét, hogy a lemezek önállóan, a védőtok nélkül is biztonságos adattárolást nyújthatnak.

A következő generációs Blu-Ray lemezek adatrögzítést végző anyagát a DVD-lemezeknél alkalmazott 0,6 mm-es helyett csupán 0,1 mm-es védőréteg óvja, ezért az adatok védelme érdekében eddig feltétlenül szükséges volt a por- és karcolásvédelmet biztosító cartridge, borító tok használata. A TDK DURABIS karcolásálló bevonata ezt a tokot száműzi, így a Blu-Ray lemezek teljesen csupaszon is megfelelő védelemmel rendelkezhetnek.

A DURABIS bevonat használatával a felület százszor ellenállóbb a karcolások, a por, a mindennapi használatból adódó behatások és ujjlenyomatok okozta szennyeződések, sérülések ellen. A TDK már korábban bejelentette karcolásálló rétegét, melyet végül saját logóval és márkanévvel látott el, és DURABIS néven tett elérhetővé a lemezgyártók számára.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról