Szerző: Ady Krisztián

2005. február 2. 10:17

Feketéből kitűnő a Samsung új 19 hüvelykes LCD monitora

[Clubic.com] A Samsung alaposan feladja a leckét a konkurens gyártóknak, hiszen ma már meglepően sok vásárló alaposan felkészült az LCD monitorok paramétereivel kapcsolatosan, a felhasználók a tapasztalatok szerint nagyon jól tudják, milyen értékek, jellemzők fontosak, és mire kell odafigyelni.

A Samsung legújabb, 194T jelölésű, 19 hüvelykes monitora ezúttal nem a képfrissítés gyorsaságát meghatározó utánvilágítási időben nyújt újat, hanem egy olyan paraméterben, mely eddig az LCD panelek egyik különösen gyenge pontja volt. Az új monitorba épített LCD panel rendkívül magas, 1000:1-hez kontrasztaránnyal bír, mely azt határozza meg, mennyire szürke az a szín, melynek feketének kellene lennie a megjelenített képen.

A SyncMaster 194T monitor natív felbontása 1280 x 1024 pixel, a hatalmas kontrasztarány mellett a fényerőt 250 cd/m2 érték jellemzi, a panel utánvilágítási ideje pedig 25 ms.

A Samsung új monitorának áráról egyelőre nem tudni, és a piacra kerülés időpontja is bizonytalan.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról