:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. február 14. 13:57

A Gateway mentheti meg a HP személyi számítógépes részlegét?

Egy befolyásos elemző szerint a Gateway felvásárlása lehet a kulcs a HP továbbéléséhez a PC-piacon, az akvizíció révén a cég nemcsak piaci részesedését növelhetné, hanem a méretgazdaságosságból kifolyólag a költségeket is vissza tudná szorítani.

A HP elnök-vezérigazgatójának, Carly Fiorinának múlt heti lemondása felbátorította az elemzőket és szakértőket, és megindult a találgatás azzal kapcsolatban, vajon a HP új vezetése miként képzeli el a cég sorsát. Andrew Neff, a Bear Stearns elemzője úgy véli, ha a HP versenyképes szeretne maradni a személyi számítógépek piacán, le kellene választania ezt az üzletágat, és fel kellene vásárolnia a Gatewayt.

"Ugyanazon elvek, amelyek a HP-Compaq egyesüléshez vezettek, most azt sugallják, hogy a HP PC-részlege és a Gateway összeolvadása lesz a közvetkező konszolidációs lépés" -- írta elemzésében Neff, megjegyezve, hogy az ügylet biztosan várat magára, amíg a HP új vezetése fel nem áll. A Gateway tavaly ugyanazon méretgazdaságossági okokból vette meg az eMachines-t, amelyek most a HP-Gateway összeolvadáshoz vezethetnek. Egy egyesült cég több terméket adhat el, így csökkentheti a költségeit. A HP személyi számítógépes üzletága eladások tekintetében ugyan még csak-csak lépést tud tartani a Dell-lel, azonban már jó ideje alig termel nyereséget.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:46

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.