Szerző: Ady Krisztián

2005. február 24. 15:05

Bemutatkoztak a nagyobb kapacitású mini merevlemezek

A várakozásoknak megfelelően -- az Apple új iPod mini audiolejátszóival egyidőben -- tegnap bejelentette 6 gigabájtos, megnövelt kapacitású mini merevlemezeit a Hitachi és a Seagate. Az iPod mini lejátszókban eddig a Hitachi MicroDrive meghajtói foglaltak helyet, azonban a tegnap bejelentett 6 gigabájtos iPod miniben már a Seagate merevlemezei találhatók meg.

[HWSW] A várakozásoknak megfelelően -- az Apple új iPod mini audiolejátszóival egyidőben -- tegnap bejelentette 6 gigabájtos, megnövelt kapacitású mini merevlemezeit a Hitachi és a Seagate. Az iPod mini lejátszókban eddig a Hitachi MicroDrive meghajtói foglaltak helyet, azonban a tegnap bejelentett 6 gigabájtos iPod miniben már a Seagate merevlemezei találhatók meg.

A Hitachi 1 hüvelykes, 6 gigabájtos Microdrive 3K6 merevlemeze 299 dolláros áron lesz megvásárolható a szokásos CompactFlash Type II memóriakártya dobozkájába öltve, de a gyártók beépíthető változatot is rendelhetnek ebből a típusból. Korábban megjelent hírek szerint a Creative Zen Micro lejátszójában is ez a 6 gigabájtos Hitachi meghajtó biztosítja majd az anyagok tárolását.

A Hitachi ezévi tervei újabb meghajtókat is tartalmaznak: a gyártó csökkenteni szeretné merevlemezei méretét, mely együttjárna a fogyasztás érezhető, 20 százalékos csökkenésével. A vállalat ezzel egyidőben 8-10 gigabájtra kívánja emelni Microdrive meghajtói kapacitását.

A Seagate egy hüvelykes, 6 gigabájtos meghajtója, mely az Apple legújabb iPod mini audiolejátszójában debütált csak beépíthető változatban érhető el. A vállalat merevlemeze a Creative, az Olympus, a Rio, a Sanyo, valamint a Virgin lejátszóiban is megtalálható lesz. Az ST1 mini merevlemez nem csak 6, hanem 5 és 2,5 gigabájtos változatban is elérhető.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról