Szerző: Bodnár Ádám

2005. február 18. 11:14

Rekordéven van túl az NVIDIA

Az NVIDIA tegnap este tette közzé negyedik negyedéves és egész éves pénzügyi adatait. A vállalat rekordnagyságú bevételről számolt be. A negyedik negyedévben a cég 566,5 millió dollár bevétel mellett 48 millió dollár nettó profitot ért el, míg egy évvel korábban 472,1 millió dollár forgalomról és 24,2 milliós nyereségről adott számot. A teljes pénzügyi évben a bevétel 2,01 milliárd dollárt tett ki, a nyereség pedig 100,4 millió dollárt tett ki. Egy évvel korábban a vállalat 1,82 milliárdos bevételről és 74,4 milliós profitról számolt be.

[HWSW] Az NVIDIA tegnap este tette közzé negyedik negyedéves és egész éves pénzügyi adatait. A vállalat rekordnagyságú bevételről számolt be. A negyedik negyedévben a cég 566,5 millió dollár bevétel mellett 48 millió dollár nettó profitot ért el, míg egy évvel korábban 472,1 millió dollár forgalomról és 24,2 milliós nyereségről adott számot. A teljes pénzügyi évben a bevétel 2,01 milliárd dollárt tett ki, a nyereség pedig 100,4 millió dollárt tett ki. Egy évvel korábban a vállalat 1,82 milliárdos bevételről és 74,4 milliós profitról számolt be.

"2004 jelentős fodulat volt az NVIDIA számára" -- mondta Jen-Hsun Huang elnök-vezérigazgató. "A rekordbevétel elérése mellett tovább tudtuk növelni jelentlétünket a PC-s grafikán túli világban és ma már minden digitális termék szegmensében -- PC-k, mobiltelefonok, szórakoztató termékek -- növekedünk." A tavaly év során az NVIDIA több, mobiltelefonba szánt videochipet mutatott be, illetve azt is bejelentette, hogy elnyerte a PlayStation 3 konzol grafikus rendszerének fejlesztésére szóló megbízást.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról