Szerző: Ady Krisztián

2005. február 17. 13:21

Mozifilm készül a Halo című akciójátékból

[The Seattle Times] A legfrissebb információk szerint mozifilm készül a Halo című, eredetileg Xboxra készült akciójátékból. A Dialy Variety napilap értesülései szerint a Microsoft Alex Garlanddal kötött több millió dollárról szóló szerződést. Alex Garland novellájából készült a Leonardo DiCapro főszereplésével bemutatott A part című thriller, valamint Garland írta a 28 nappal később címmel futott horrort is.

[The Seattle Times] A legfrissebb információk szerint mozifilm készül a Halo című, eredetileg Xboxra készült akciójátékból. A Dialy Variety napilap értesülései szerint a Microsoft Alex Garlanddal kötött több millió dollárról szóló szerződést. Alex Garland novellájából készült a Leonardo DiCapro főszereplésével bemutatott "A part" című thriller, valamint Garland írta a "28 nappal később" címmel futott horrort is.

A Variety szerint bizonyos, hogy a Microsoftot és Alex Garlandot a Creative Artists Agency ügynökség képviseli majd Hollywoodban és a tárgyalásokban részt vesz Seamus Blackley is, aki részt vett az Xbox játék fejlesztésében. A Variety információi szerint a Microsoft saját maga írná meg -- vélhetően Alex Garland útmutatásai alapján -- a film forgatókönyvét.

Az NPD Group piackutató vállalat felmérése szerint 2004-ben a kizárólag Xboxon futó Halo 2 a második helyen végzett a konzoljátékok ranglistáján, a Bungie által fejlesztett játékból tavaly 4,2 millió darab fogyott. Érdekesség, hogy a Halo első része is felkerült a legsikeresebb játékok listájára, 2004-ben 1,1 millió fogyott belőle, ami a kilencedik helyre volt elég.

A Halo 2-ből ez év elején is számtalan példányt vásároltak a konzolok tulajdonosai, napjainkig több mint 6,4 millió példányt adtak el összesen világszerte, míg a 2001-ben megjelent Halo jelenleg 12,8 millió darabnál tart.

Az ugyanakkor kérdéses, vajon milyen történetet lehet Master Chief szuperkatona idegenek ellen vívott harca köré kanyarintani, s vajon kik lesznek a film szerepeit elvállaló színészek. A játékokból készült filmadaptációk nem mindig váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, gondoljunk csak a Final Fantasy videojáték filmváltozatára. Ugyanakkor voltak sikeres próbálkozások is, mint a Resident Evil és a Lara Croft: Tomb Raider című adaptációk.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról