Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Kijelzőgyártásban használatos technológiával készített, hajlékony processzort mutatott be az Epson

Ady Krisztián, 2005. február 15. 11:57
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[Digit-Life] A Seiko Epson az LCD-kijelzők gyártásánál használt technológiával készült különleges, hajlékony plasztik felületen létrehozott mikroprocesszort mutatott be, mely teljesen kompatibilis a vállalat korábbi, S1C88 8-bites processzorával. Az új megoldással készített áramkör nemcsak hajlékonysága miatt figyelemreméltó, hanem különösen energiatakarékos is.

A műanyag felületen létrehozott tranzisztorokból álló processzor 70 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt, mint a jelenleg alkalmazott Epson mikroprocesszorok. Az Epson saját fejlesztésű SUFTLA techológiájával érte el azt, hogy az LTPS-TFT áramköröket hajlékony, flexibilis felületeken is létre lehessen hozni.

A 32 ezer tranzisztort tartalmazó, különböző vezérlést végző áramkörökbe szánt processzor 27 x 24 mm méretű, 140 mg súlyú és csupán 200 mikrométer vékony. Fogyasztása mindössze 180 mA 5 V-os feszültség és 500 kHz-es frekvencia mellett.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.