Szerző: Ady Krisztián

2005. február 3. 13:43

Új multimédiás mini-ITX alaplap a VIA műhelyeiből

[HWSW] Frissítette mini-ITX alaplapcsaládját a VIA, a legújabb EPIA SP13000 integrált alaplapot a Tranquil T2e.MCE2005 MediaCenterben láthatjuk majd elsőként viszont. A VIA EPIA termékcsaládba tartozó alaplapokon minden megtalálható, melyre egy multimédiás PC-nek szüksége van, csupán optikai meghajtókat, memóriát és merevlemezt kell a házon kívül vásárolni.

Az integrált, kis hőtermeléssel rendelkező, 1,3 GHz-es C3 processzort az újabb fejlesztésű VIA CN400 chipkészlet szolgálja ki, melyben egy S3 UniChrome Pro grafikus vezérlőt is elhelyeztek. Ez a grafikus vezérlő hardveres segítséget nyújt az MPEG-2 és MPEG4 kodekkel tömörített videók lejátszásához, tehermentesítve a processzort.

Az apró, 170 x 170 mm-es alaplapon Serial-ATA, FireWire, USB 2.0 és Fast Ethernet vezérlő is helyet kapott egyetlen memóriafoglalat mellett, mely DDR400 memóriamodulokat fogadhat. Az integrált audiovezérlő digitális kimenettel is rendlekezik, illetve ez a port kompozit kimenetet is nyújthat az SVIDEO TV-kimenet mellett.

A bővítési lehetőségek kimerülnek az egyetlen PCI-foglalatban, amelybe általában egy tv-kártyát helyeznek a felhasználók. A február végén megjelenő új mini-ITX alaplap ára egyelőre nem ismeretes.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról