:

Szerző: Ady Krisztián

2005. február 3. 10:25

Videokameraként is használható a Casio új digitális fényképezőgépe

[HWSW] A Casio bejelentette EXILIM termékvonalának legújabb tagját, az 5 megapixeles érzékelővel felszerelt EXILIM PRO EX-P505 digitális fényképezőgépet. Az 5x-ös zoomra képes optikával ellátott kamera nemcsak digitális állóképek, hanem MPEG4 videók készítésére is alkalmas.

Az EXILIM PRO EX-P505 készüléket azoknak az amatőr fotósoknak ajánlja a vállalat, akik szívesen kihasználnák a fejlett mozgóképrögzítési lehetőséget is. A készülék ugyanis 640 x 480 pixeles felbontású, akár 30 kép/másodperces sebességű, hanggal is rendelkező, MPEG4 tömörítésű videoállományokat képes rögzíteni a behelyezett memóriakártya maximális kapacitásáig.

A nagy, két hüvelykes képátmérőjű kihajtható TFT kijelzőt bármilyen helyzetben jól lehet látni. Az EXILIM Engine processzor nemcsak kiváló minőségű képet biztosít, hanem menedzseli a készülék energiafelhasználását is. Az 5x-ös optikai zoomra képes objektív már 1 cm-ről is képes makró fotókat készíteni, a fókusz, a fehéregyensúly és a készülék minden egyéb paramétere manuálisan is állítható.

Az EXILIM PRO EX-P505 digitális kamera márciustól lesz kapható Európában, körülbelül 399,99 angol fontos, azaz 141 ezer forintos ajánlott végfelhasználói áron.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 17:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.