Szerző: Ady Krisztián

2005. február 14. 12:01

Okostelefonokon is megtalálható lesz a Skype internettelefon szoftver

[News.com] Újabb területekre terjeszkedik hamarosan az egyre népszerűbb Skype internettelefon-szoftver: az alkalmazást előre telepítve meg lehet majd találni az i-Mate márciusban megjelenő windowsos okostelefonján is. A körülbelül 850 dolláros áron értékesített PDA2K telefon-PDA kombinált készülék olcsó VoIP (hang-a-hálón) technológiájú telefonhívások lebonyolítására is alkalmas lesz a vezeték nélküli hálózatok közelében.

Az i-Mate okostelefonja Microsoft operációs rendszert futtat és beépített Wi-Fi csatolóval is rendelkezik. A Skype szoftverével a reptereken, hotelekben, kávézókban és egyéb WLAN-hálózattal ellátott helyeken olcsóbb internetes telefonálást is igénybe lehet majd venni a GSM-hálózatokhoz képest. A Skype "hálózaton belül" ingyenes hívást biztosít, de a vezetékes telefonszámok hívása is rendkívül kedvező árú ezzel a megoldással.


i-Mate PDA2K okostelefon

Miközben a világ vezető telefontársaságai dollármilliárdokat költenek a terjeszkedésre, a Skype lényegében ingyenesen építi ki globális hálózatát. A hagyományos telefóniával szemben a VoIP-szoftver nem köti a szolgáltatót konkrét földrajzi helyhez, csupán szélessávú internetszolgáltatásra van szükség a hívások lebonyolításához.

Az Evalueserve piackutató cég nemrég közzétett jelentése szerint a hagyományos telefonszolgáltatók akár forgalmuk 30 százalékát is elveszíthetik a Skype-jelenség következtében.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról