vállalati it archívum - 2005 január

2005
január

0

Bemutatta első, rendkívül strapabíró kézi számítógépét az Olympus

2005. január 31. 15:13

[infoSync] Az Olympus bemutatta első Tough Digital Assistant (TDA) névre keresztelt speciális kézi számítógépét, mely az R1000 sorozatjelzést kapta. A vállalat tenyérgépe elsősorban a vállalati felhasználókat célozza csepp- és porálló kivitelével, gumírozott felületével. Az akár 1,2 m-es esést is kibíró, ütésálló kézi számítógép kitűnik a hasonló készülékek közül, sokkal vékonyabb, könnyebb a konkurens modelleknél.

0

Kezd telítődni a digitális fényképezőgépek piaca

2005. január 28. 15:01

Lassul a növekedés a digitális fényképezőgépek piacán. Tavaly decemberben a világpiacot uraló japán gyártók 6,1 millió digitális kamerát értékesítettek, amely 2003 decemberéhez viszonyítva ugyan 22 százalékos fellendülés, de az előző hónaphoz képest 11 százalékos visszaesés -- derül ki az RBC Capital Markets adataiból. 2004-ben a japán gyártók -- amelyek az összes eladások mintegy 80 százalékát adják -- 59,8 millió digitális fényképezőgépet szállítottak le, ez 2003-hoz képest 38 százalékos növekedést jelent.

0

A Samsung megkezdte az XDR memóriák sorozatgyártását

2005. január 26. 12:08

A Samsung tegnap bejelentette, hogy megkezdte 256 megabites XDR (extreme data rate) DRAM chipjeinek sorozatgyártását. A koreai vállalat az év második felében már 512 megabites chipekkel is jelentkezik majd.

0

Későn eszmélt a Sony

2005. január 25. 15:42

A Sony Computer Entertainment vezetője, Ken Kutaragi szerint a vállalatának már korábban be kellett volna lépnie a hordozható multimédiás eszközök piacára. Egy tokiói rendezvényen Kutaragi elmondta, komoly frusztrációt okozott a számára, hogy cége nem szállt versenybe időben a hordozható MP3-lejátszók piacán, azonban a Sony zenei részlege és a tulajdonában levő filmstúdiók -- Columbia, Tristar -- a kalózkodástól tartva minden ilyen kísérletet ellehetetlenítettek.

0

Villámgyorsan csökken a folyadékkristályos megjelenítők ára

2005. január 25. 15:04

A folyadékkristályos megjelenítőpanelek egyik vezető gyártója, az LG.Philips az árak gyors csökkenésének köszönhetően szinte lenullázta negyedéves nyereségét. A vállalat a tavalyi negyedik negyedév során 1,93 milliárd dollár forgalom mellett csupán 34 millió dollár profitot tudott felmutatni, ez éves szinten 94 százalékos csökkenést jelent. Egy évvel korábban a cég 2,1 milliárd dollár bevételt és 526 millió dollár nyereséget ért el.

0

Nem tervez vezetői változásokat a HP

2005. január 25. 13:58

[WSJ] A Hewlett-Packard buzgón cáfolta azokat a lapértesüléseket, amelyek szerint az igazgatótanács arról döntött, hogy több feladatos is elvonnának Carly Fiorina elnök-vezérigazgató asszonytól és nagyobb szabadságot adnának az egyes divíziók vezetőinek. A cég képviselői a vezetői feladatok átcsoportosításáról szóló híreket alaptalannak nevezték.

0

Adathalászok elleni védelemmel egészülhet ki a Thunderbird levelezőprogram

2005. január 25. 13:55

[News.com] A Mozilla munkatársa, Henrik Gemal blogjában érdekes információkra lehet bukkanni a Thunderbird levelező és hírolvasó program következő, 1.1-es verziójával kapcsolatban. A fejlesztő saját írásai szerint a közkedvelt levelezőprogram bővebb védelmet nyújthat majd az adathalászást lehetővé tévő spamek, levelek ellen.

0

Lemondott a PalmOne elnök-vezérigazgatója

2005. január 25. 12:50

[News.com] Bejelentette távozását Todd Bradley, a PalmOne elnök-vezérigazgatója. Szakértők szerint a lépés egyértelműen arra utal, hogy a vállalat jelentős átalakulás előtt áll. Bradley helye február 25-én fog megüresedni, de a szakember egy ideig még tanácsadóként segíti a vállalat munkáját. Egy átmeneti időszakban Ed Colligan, a cég elnöke látja el az elnök-vezérigazgatói teendőket, de a PalmOne megkezdi Bradley utódának keresését.

0

Idén is megrendezik a World Cyber Games játékolimpiát

2005. január 25. 11:45

A World Cyber Games rendezőbizottsága véglegesítette és egyúttal be is jelentette annak a nyolc játéknak a nevét, amelyekben a versenyzők indulhatnak a 2005. novemberében Szingapúrban megrendezésre kerülő új cyber-világverseny döntőjén.

0

Több mint 250 millió dalt értékesített eddig az Apple iTunes online zenebolt

2005. január 25. 10:20

[Neowin] Hihetetlenül sikeres az Apple online zeneboltja: a vállalat tegnap jelentette be, hogy eladta 250 milliomodik zeneszámát is az iTunes Music Store zenebolton keresztül. Az újabb 50 milliónyi zeneszám értékesítéséhez alig több mint egy hónapra volt szüksége a cégnek, hiszen december közepén jelentették be a 200 milliós értékesítési szám elérését.

0

Hamarosan boltokban a Media Player nélküli Windows

2005. január 25. 09:39

A Microsoft közölte, hogy az Európai Bizottság döntésének megfelelően elkészítette a Windows XP operációs rendszer új változatát, amely nem tartalmazza a Media Player szoftvert.

0

Fellebbent a fátyol: a Sony a Transmeta új ügyfele

2005. január 24. 22:54

A Transmeta nyilvánosságra hozta következő ügyfelének nevét, amely licenceli LongRun2 energiagazdálkodási eljárását. Korábban csak annyit lehetett tudni, hogy a vállalat a szórakoztató elektronika globális szereplője. Nem kisebb név, mint a Sony csatlakozott harmadikként japán társaihoz. A Fujitsu és az NEC után a valaha tündöklő vállalat is úgy döntött, hogy elkövetkezendő chipjeiben alkalmazza az amerikai vállalat technológiáját, mely a félvezetőiparban kibontakozó energiafelvételi és hőfejlődési problémákat hivatott megoldani. Az utóbbi években a mérnökök előtt nyilvánvalóvá vált, hogy ahogyan a mikroelektronikai fejlődés egyre zsugorítja a tranzisztorok és vezetékek méretét, úgy szabadul el a szivárgási áram a mikrochipekben.

0

Új AMD processzorok: Toledo, Windsor, Manila

2005. január 24. 15:52

Egy eredetinek tűnő, az AMD közeljövőre vonatkozó terméktervét tartalmazó prezentáció szerint a vállalat az év második felében kezdi meg kétmagos asztali processzora, a Toledo fejlesztési kódnevet viselő chip mintapéldányainak gyártását. A chip a már jól ismert Socket939 foglalatba illeszkedik és már támogatja az SSE3 utasításkészletet. Hogy a Toledo pontosan mikor kerül piacra, az nem derül ki a dokumentumból, az azonban látszik, hogy az asztali chipek családjában elsőként az Athlon 64 FX sorozat vált kétmagos kivitelre, az alsóbb termékkategóriák csak legkorábban 2006-tól lesznek ilyen felépítésűek.

0

Továbbfejlesztett CD-másolásvédelem a Sonytól

2005. január 24. 15:50

A Sony bejelentette, hogy hamarosan újabb másolásvédelem lesz megtalálható a kiadó Audio-CD-lemezein: a Key2Audio védelem legújabb, XS jelöléssel ellátott változata a japán vállalat reményei szerint már tökéletes kompatibilitást nyújt a jelenleg használt CD-lejátszó készülékekkel kapcsolatosan is, miközben hatékonyan akadályozza meg az lemezek tartalmának illegális másolását.

0

Új lakossági díjcsomagot vezet be a Matáv

2005. január 24. 13:48

Februártól Teleperc néven új lakossági díjcsomagot vezet be a Matáv az ország egész területén. A helyi hívások csúcsidőben bruttó 10, csúcsidőn kívül bruttó 4,90 forintba, a belföldi hívások csúcsidőben 18, csúcsidőn kívül mindössze bruttó 9 forintba kerülnek percenként. (A díjcsomagban a számlázás perc alapon történik.) A díjcsomag a legkedveltebb nemzetközi hívásirányokba is jelentős kedvezményt kínál: például Németország, Ausztria és Olaszország vezetékes telefonszámait bruttó 35, míg az USA-t 45 forintos percdíjon hívhatják.

0

Az otthonokat már meghódította a Wi-Fi

2005. január 24. 13:37

A Parks Associates által közzétett adatok szerint az otthoni hálózattal rendelkező amerikai lakásoknak már 52 százalékában Wi-Fi szolgál a gépek összekapcsolására, 50 százalékban Ethernet, 5 százalékban pedig más technológia, például az elektromos áramot is továbbító vezetékek segítségével alakítják ki a hálózatot. A különféle technológiák részaránya azért nem 100 százalék, mert egyes helyeken többféle megoldást is alkalmaznak vegyesen.

0

Stratégiai partnert keres a túléléshez a Transmeta

2005. január 24. 10:04

Stratégiai partnert keres a túléléshez a Trasmeta, azonban egyelőre nem áll szándékában kivonulni a piacról -- jelentette be a vállalat pénteken. Az alacsony fogyasztású mobil chipjeiről ismert amerikai cég közölte, hogy beszünteti 130 nanométeres csíkszélességű lapkáinak forgalmazását és a jövőben kizárólag a 90 nanométeres technológiával gyártott Efficeon és Crusoe processzorokat kínálja partnerei számára. A Transmeta bejelentette továbbá, hogy egy vagy több stratégiai partnert keres ahhoz, hogy processzor-üzletága továbbra is működhessen, illetve hogy növelje szellemi tulajdonának licenceléséből származó bevételeit.

0

Tovább csúszhat a Microsoft Visual Studio 2005

2005. január 24. 09:52

[eWeek/HWSW] A Microsoft várhatóan március végén vagy április elején adja ki a Visual Studio 2005 Whidbey fejlesztőplatform második bétaváltozatát -- állítják a vállalathoz közeli források.

0

Napról napra nő a Firefox népszerűsége

2005. január 21. 16:03

A nyílt forrású Mozilla Firefox internetböngésző újabb és újabb felhasználókat állít maga mellé és egyre nagyobb részesedést szerez. A WebSideStory által közzétett adatok szerint az elmúlt hónap során a Microsoft Internet Explorer 90,3 százalékos népszerűségnek örvendhetett, míg a Firefox 0,9 százalékponttal növekedve 5 százalékot ért el. A WebSideStory kétszáz ország 30 millió internetezőjének adatai alapján készíti el a böngészők népszerűségi listáját.

0

Dél-Korea: egy megabites mobil letöltés havi 6 ezer forintért

2005. január 21. 14:18

Dél-Koreában hamarosan megindul egy új, vezeték nélküli szélessávú hálózat kiépítése. A WiBro (Wireless Broadband) szolgáltatás a tervek szerint már a jövő év elején megindulhat, miután a három jelentős távközlési szolgáltató -- Korea Telecom, SK Telecom, Hanaro Telecom -- a jövő hónapban megkapja a szükséges licenceket. A becslések szerint 6 ezer forintnak megfelelő havidíjért 1 megabites letöltési sebességet kaphatnak a felhasználók -- akár 70 kilométer/órás sebességű mozgás közben is, vagyis közlekedés közben sem kell lemondaniuk a szélessávról.

0

Újabb iRiver audiolejátszó kapott Ogg Vorbis támogatást

2005. január 21. 13:43

[Clubic.com] A koreai iRiver újabb firmware-rel, belső programmal örvendezteti meg a hosszú ideje piacon lévő iMP700 és iMP700T CD-s audiolejátszók tulajdonosait. Az új firmware telepítését követően a lejátszó nem csak MP3 és Windows Media Audio állományokat képes megszólaltatni, hanem a nyílt forrású Ogg Vorbis kodekkel tömörített zenei állományokat is kezeli.

0

Könnyebb és kisebb a Canon új PowerShot A510 digitális fényképezőgépe

2005. január 21. 12:14

[Clubic.com, Engadget] A PowerShot A70 és A75 hatalmas sikerén felbuzdulva a Canon újabb belépő szintű digitális fényképezőgépet dob piacra Európában. A még ebben a hónapban megjelenő, korábbi modellekből továbbfejlesztett PowerShot A510 várható ára valamivel az A75 fényképezőgép árszintje felett alakul majd.

0

Újabb veszélyes MSN Messenger féreg jelent meg

2005. január 21. 11:23

[eWeek] Egy új féreg kering a Microsoft MSN Messengerének hálózatában -- jelezték csütörtökön a vírusirtó gyártók. A féreg hasonlít az októberben felbukkant Funnerhez, ami azt is jelzi, hogy a jövőben tovább fognak szaporodni az azonnali üzenetküldő csatornákon át érkező kártékony kódok, hiszen ez a csatorna remek terjedési lehetőségeket biztosít a férgek számára.

0

Más Sony készülékek is használják majd a Playstation Portable UMD-lemezeit

2005. január 21. 11:20

[Clubic.com] A MiniDisc lassan átadhatja helyét egy új jövevénynek a Sony szórakoztatóelektronikai berendezéseiben: a vállalat hamarosan UMD-olvasókkal látja el hordozható lejátszóit és egyéb készülékeit. A PlayStation Portable konzol háttértárolójaként megismert, 2,4 hüvelykes, azaz 6 cm-es átmérőjű optikai lemez rengeteg zene, vagy akár videók tárolására is alkalmas.

0

Már az idén megjelenik az Intel processzorokban a virtualizációs technológia

2005. január 21. 11:16

Az Intel bejelentette, hogy a tervezett 2006 helyett már az idén elérhetővé teszi egyes processzoraiban a Vanderpool kódnéven ismert virtualizációs technológiát. A vállalat szerint a Vanderpool már az idén bemutatkozik az asztali termékvonalban és az Itanium családban, jövőre pedig a mobil processzorok és a szerverekbe, munkaállomásokba szánt Xeon chipek is megkapják.

0

Az év végéig megháromszorozza a PlayStation Portable konzol gyártókapacitását a Sony

2005. január 21. 10:18

[Clubic.com] A Sony bejelentette, hogy az év elején megduplázza, 2005 végéig pedig várhatóan megháromszorozza PlayStation Portable hordozható játékkonzolának havi gyártókapacitását. Erre a lépésre feltétlenül szükség van a hatalmas igények kielégítése érdekében. A játékkonzolból jelenleg már egymillió darabot gyártanak havonta, azonban az egyelőre csupán Japánban kapható konzol így is hiánycikk és a Sony-t sürgeti az európai és egyesült államokbeli bevezetés közeledő időpontja is.

0

A Microsoft a Bloombergre pályázik?

2005. január 21. 09:57

Egyre több forrás véli úgy, hogy a Microsoftot komolyan foglalkoztatja a gazdasági szolgáltatásokat kínáló Bloomberg felvásárlása. A legújabb hírforrás Bill Evjen, aki amellett, hogy a szoftveróriás MVP-je (Most Valuable Professional) és regionális igazgatója, egyben a Bloomberg riválisának számító Retuters technikai igazgatója is.

0

Az SCO csatát nyert az IBM ellen

2005. január 21. 09:37

[eWeek/HWSW] Az SCO Group csatát nyert az IBM ellen indított perben, ugyanis Brooke Wells bírónő elrendelte, hogy a Nagy Kék tegye hozzáférhetővé az SCO számára az IBM mindkét UNIX-verziójának (AIX és Dynix) teljes forráskódját az összes eddigi változtatással együtt. Ez mintegy kétmilliárd kódsornyi programot jelent.

0

A Creative nem sokat keres az MP3-lejátszókon

2005. január 21. 08:40

[WSJ] A hangkártyáiról és audiolejátszóiról is ismert szingapúri Creative Technology a legutóbbi negyedévében 71 százalékkal csökkenő nettó eredményről számolt be, amely egy egyszeri költségnek volt betudható.

0

Közel tízmilliárd dolláros volt tavaly a videojátékok piaca

2005. január 20. 14:30

Meglepő, de igaz: a videojátékok mindent elsöprő népszerűsége ellenére a konzolok, a hozzájuk tartozó kiegészítők és a rajtuk futó programok forgalma tavaly 1 százalékot visszaesett és 9,9 milliárd dollárt tett ki -- derül ki az NPD Group által nyilvánosságra hozott adatokból. A csökkenés oka azonban a gyenge dollár, mivel a darabszám szerinti értékesítés 4 százalékkal nőtt.

0

Kiábrándító előrejelzést tett közzé az eBay

2005. január 20. 12:48

Noha az eBay internetes aukciós portált üzemeltető vállalat a negyedik negyedévben 44 százalékkal emelkedő forgalomról számolt be, a cég nem érte el a Wall Street előrejelzéseit és az elemzői várakozásoknál gyengébb előrejelzést tett közzé, így a részvényárfolyama 12 százalékkal zuhant.

0

Új tablet PC-ket dob piacra a Fujitsu Siemens Computers

2005. január 20. 11:20

A Fujitsu Siemens Computers bemutatta új, ST502x sorozatú STYLISTIC tablet PC-it. A mindössze 1,56 kg súlyú táblagépek az Intel legújabb energiatakarékos, rendkívül alacsony feszültségű Intel processzorát és Centrino platformját alkalmazzák, valamint szabványos WLAN és Bluetooth csatlakozási képességekkel is rendelkeznek.

0

Mini merevlemezeket dob piacra a Western Digital is

2005. január 20. 10:39

[Clubic.com] A nagyobb merevlemezgyártók közül talán utolsóként a Western Digital is bejelentette , hogy miniatűr, mobil eszközök számára fejlesztett merevlemezeket dob piacra 2005 második negyedévében. Az 1 hüvelykes merevlemezeket hordozható audiolejátszókban, digitális kamerákban, de akár fejlettebb mobiltelefonokban is használhatják az adatok tárolására.

0

A vírustámadások nyertese a Symantec

2005. január 20. 10:15

A Symantec, a világ legnagyobb informatikai biztonsági vállalata szerdán 38 százalékkal emelkedő negyedéves nyereségről számolt be, miközben a forgalom 41 százalékkal nőtt.

0

Elindul az előfizetéses Outlook szolgáltatás

2005. január 20. 09:08

A Microsoft hamarosan elindítja előfizetéses e-mail szolgáltatását, amelynek keretén belül a felhasználók 2 gigabájt tárhelyet kaphatnak és használhatják az Office Outlook 2003 levelezőt, amit egyébként csak az Office csomag keretén belül vásárolhatnának meg.

0

Digitális életstílus magazin indul fiatalok számára

2005. január 19. 16:18

Főképp a középiskolás korúak -- a 14-18 éves fiatalok -- érdeklődési köréhez alakított digitális életstílus magazinnal jelentkezik az IDG Hungary. A kétheti rendszerességgel megjelenő, 52 oldalas GamePro azokhoz kíván szólni, akik kiemelten érdeklődnek a digitális kütyük, például a mobiltelefonok, MP3-lejátszók vagy DVD-k iránt és szabadidejükben szívesen játszanak mobiltelefonon, játékkonzolon, vagy akár PC-n is.

0

Két év alatt meghúszszorozódhat az online értékesített dalok száma

2005. január 19. 16:08

A Reuters összesítése és az IFPI (International Federation of the Phonographic Industry) szervezet adatai alapján több mint 200 millió dalt értékesítettek 2004-ben az online zeneboltok és áruházak világszerte, tízszer többet, mint egy évvel korábban. A növekedés töretlen: ez a szám idén akár meg is duplázódhat.

0

Szállítja új, középkategóriás mobil grafikus vezérlőjét az ATI

2005. január 19. 13:50

Az ATI bejelentette, hogy szállítja notebookgyártó partnerei számára legújabb mobil grafikus processzorát, a Mobility Radeon X700 grafikus vezérlőt. A DirectX 9 kompatibilis mobil grafikus processzor elsősorban középkategóriás notebookok számára készült, 8 renderelő futószalagjával középkategóriás teljesítményt nyújt.

0

Hamarosan itt az Athlon 64 processzorok következő generációja

2005. január 19. 11:50

Több forrásra hivatkozva a Clubic.com nyilvánosságra hozta, hogy az AMD hamarosan újabb revíziójú maggal ellátott Athlon 64 processzorokat dobhat piacra, melyek átdolgozott memóriavezérlőt kaptak, valamint egy új technológiai eljárásnak köszönhetően jelentősen kevesebb hőt termelhetnek.

0

Heteket kell várni a flash memóriás iPod lejátszóra

2005. január 19. 10:57

Idén is megismétlődik a tavalyi, év eleji Apple-fiaskó: akkor az iPod minire, most az iPod shuffle audiolejátszóra kell várniuk heteket a felhasználóknak. Az Apple weboldalán megjelent információknak megfelelően 2-4 hetet kell várni az online rendelések teljesítésére.

0

Lépéselőnybe kerülhet a következő generációs HD-DVD formátum

2005. január 19. 09:43

[Clubic.com] Lépéselőnybe kerülhet a rivális Blu-Ray formátummal szemben a Toshiba és az NEC által fejlesztett HD-DVD, amennyiben az NEC valóra tudja váltani a Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n ismertetett terveit. Az NEC már 2005. szeptemberében piacra kívánja dobni első HD-DVD-olvasóját, mely a kétrétegű, 30 gigabájtos kapacitású lemezek mellett a CD- és DVD-lemezekkel is elboldogul majd. Az első olvasó nem lesz olcsó, ára 500 euró, azaz 124 ezer forint körül alakul majd.

0

Zúgolódnak a Mac-rajongók az Apple európai árképzése miatt

2005. január 19. 08:38

[Silicon.com] Vihart kavar a Mac-rajongók között az Apple minden idők legelfogadhatóbb árú Mac mini számítógépének európai ára. A vállalat korábbi szokásához hasonlóan az egyesült államokbeli összeget kéri el az európai vásárlóktól, azonban euróban, a két valuta árfolyama pedig közel sem 1:1 arányú. Az elégedetlen, Macre vágyó felhasználók egy online petíciót is indítottak a kedvezőbb ár elérése érdekében.

0

Jó negyedévet zárt a Sony Ericsson

2005. január 18. 15:25

Közel harmadával növelte nyereségét a Sony Ericsson a legutóbbi negyedévben, miközben a forgalom még nagyobb ütemben, 40 százalékkal emelkedett. A december 31-én véget ért időszakban a japán-svéd vegyesvállalat 2,01 milliárd eurós bevétel mellett 55 millió euró nyereséget könyvelhetett el. Sorozatban ez volt a hatodik negyedév, amikor a Sony Ericsson nyereséget tudott felmutatni, előtte a cég folyamatosan veszteséget termelt.

0

Ingyen internet a Matávtól

2005. január 18. 14:36

Február elseje és március 31-e között a Matáv minden új, korábban otthon nem internetező ügyfélnek elengedi az internetezés telefonköltségét. A Matáv célja, hogy a szélessávú hálózat fejlesztése mellett egyre több új internetező lépjen be a világhálót használók közösségébe. Ennek érdekében a vállalat egyeztetéseket kezdett internetszolgáltató partnereivel arról, hogy ők miként érvényesítik ügyfeleik felé a Matáv kedvezményét.

0

Új VIA chipkészlet Athlon 64 és Opteron processzorokhoz?

2005. január 18. 12:37

A kínai HKEPC birtokába került útiterv szerint hamarosan újabb chipkészletet dob piacra a VIA az AMD Athlon 64 és Opteron processzorait fogadó alaplapok számára. Az új, K8T935 jelzésű, Tahoe kódnevű chipkészletre épített alaplapokat elsősorban nagyteljesítményű munkaállomásokban lehet majd előnyösen felhasználni.

0

HP: új szerverek, operációs rendszerek és szoftverek

2005. január 18. 12:15

A HP tegnap új, Itanium-alapú Integrity szervereket mutatott be, valamint több, az Itaniummal kapcsolatos szoftverújdonságról is beszámolt. Ezek egyike, hogy a processzorcsalád tagjain futtatható operációs rendszerek száma háromról négyre bővült, a Linux, a Windows és a HP-UX után ugyanis elkészült az OpenVMS megfelelő változata is.

0

A Pannon GSM megkezdte 3G hálózatának kiépítését

2005. január 18. 12:05

A harmadik generációs mobiltelefon-hálózat első szakaszának megépítéséről szóló szerződést kötött a Pannon GSM Rt. és az Ericsson Magyarország. Az Ericsson szállítja az UMTS-rendszerű mobiltávközlési rendszer alapinfrastruktúráját jelentő berendezéseket. A cégek együttműködésének eredményeképp Budapesten az év második felében, az ország más területein az év végén, jövő év elején élvezhetik a 3G hálózat szolgáltatásainak előnyeit.

0

Boltokban az ATI csúcskártyái, a Radeon X850 XT Platinum Edition grafikus kártyák

2005. január 18. 09:15

[X-bit labs] A Sapphire jóvoltából az elmúlt napokban végre a boltok polcaira került a még december elején bejelentett X850 chipre épített legújabb csúcskártya, az ATI RADEON X850 XT Platinum Edition grafikus kártya. Internetes források szerint a kártyát egyelőre csak Japában és az Egyesült Államokban lehet megvásárolni az ATI ajánlott 549 dolláros áránál jóval magasabb, 707-989 dolláros árszinten.

0

A Matáv veheti meg a montenegrói távközlési vállalatot

2005. január 17. 16:01

A Montenegrói Köztársaság Kormányának Privatizációs Tanácsa úgy döntött, hogy a Matávval kezd kizárólagos tárgyalásokat a montenegrói távközlési társaság, a Telekom Crne Gore AD (TCG) megvásárlásáról.

0

Húszezer kéretlen e-mail a bizonyíték

2005. január 17. 14:33

A Microsoft polgári pert indított két férfi ellen, akik többmillió kéretlen reklámlevéllel terhelték meg a világhálót, köztük a Hotmail-előfizetők postaládáját. A vád szerint a Texasi Egyetem diákja, Samuel Pitylak, valamint Mark Trotter több fedőcéget alapítottak, amelyek együttes spamtermelése a negyedik legnagyobb a világon.

0

Tévés valóságshow készül a Sims játékból?

2005. január 17. 11:16

A világ legnagyobb független játékszoftver-kiadója, az Electronic Arts több tévécsatornával is tárgyalásokat folytat arról, hogy valóságshow készüljön a népszerű The Sims játék alapjain. Az egyik lehetséges változat az lenne, hogy az életjáték szereplőinek cselekedeteit a tévénézők határoznák meg, valamiféle -- például telefonos, SMS-es -- szavazással. Az EA marketingért felelős vezetője nem árulta el, hogy cége mely tévétársaságokkal folytat tárgyalásokat.

0

Január hatodikán eltűnt a netről a Win32/Sober.I féreg

2005. január 12. 11:55

Meglepő adatokat szolgáltat az Eset NOD32 víruslaborja: a hosszú ideig listavezető Win32/Sober.I féreg január hatodika óta nem ad életjelet magáról, a féreg hipp-hopp eltűnt az internetről. A féreg eltűnése főként azért meglepő, mert az antivírus cégek nem számoltak be arról, hogy a féreg csak korlátozott ideig működne.

0

Hamis AMD processzorok kerülhettek az európai piacra

2005. január 3. 11:11

[x-bit labs] A helyi hatóságok felderítettek és bezártak egy olyan tajpeji műhelyt, ahol AMD processzorok hamisítása zajlott. A razzia során majdnem egymillió processzort foglaltak le. A tajvani rendőrség közleménye szerint a bűnbanda a megvásárolt AMD processzorokat átmatricázta és magasabb áron értékesítette. Egyelőre nincs információ arról, hogy pontosan milyen chipeket érint a hamisítási ügy, vagy hogy magukat a chipeket valamilyen formában módosították-e.

0

A PC-k és a mobiltelefonok húzták a novemberi chipeladásokat

2005. január 3. 10:33

[SiliconStrategies] Novemberben a félvezetők globális forgalma 19,02 milliárd dollárt tett ki, ez éves szinten 18 százalékos fellendülés, havi szinten azonban csupán 1,3 százalékos növekedés -- derül ki a Semiconductor Industry Association (SIA) által közzétett adatokból. Az eladások minden régióban növekedtek, kivéve Amerikát, ahol 1,6 százalékkal visszaestek.

0

Mégsem jelenik meg a Microsoft Exchange Edge Services 2005

2005. január 3. 09:51

[Microsoft Watch] Az év során felröppenő pletykák mégsem voltak alaptalanok, hiszen a sokak által várt Exchange Edge Services 2005 nem fog megjelenni -- különálló termékként történő fejlesztését a Microsoft megszüntette. Az új funckiók az Exchange Server 2003 utódjának szánt köztes termékkiadás helyett csak a következő termékvonal Exchange Serverébe kerülnek bele, ami várhatóan a Longhorn Serverrel karöltve jelentkezik majd, vagyis megjelenési időpontja még teljességgel kérdéses.

0

Az Oracle átvette a PeopleSoft irányítását

2005. január 3. 09:27

Az Oracle bejelentette, hogy a PeopleSoft részvényesei eddig a PeopleSoft kibocsátott részvényeinek közel 75 százalékát kínálták fel megvásárlásra, ezzel az Oracle kezébe adva a vállalat irányítását.