Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2005. február 3. 17:11

Ötmillió forintos bírságot fizet nagyravágyása miatt a Vodafone

[HWSW] Ötmillió forintba került a Vodafone-nak a saját népszerűségét bizonygató hirdetés -- ugyanis ennyire bírságolta meg a mobilszolgáltatót a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenytanácsa. A tavaly év eleje és nyár vége közt hangoztatott szlogen, miszerint a Vodafone "Magyarország legnépszerűbb mobilszolgáltatója" ugyanis a GVH szerint nem bizonyított.

A Vodafone ugyan hivatkozott reklámjában arra, hogy a szolgáltató a 2003-as hivatalos értékesítési adatok alapján Magyarország legnépszerűbb mobilszolgáltatója, ám a versenyhivatal szerint ezt az állítást nem támasztották alá az értékesítési adatok. A bírság kiszabásánál a GVH figyelembe vette, hogy a Vodafone már többször is a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról