Szerző: Bodnár Ádám

2005. február 11. 10:52

Opteron-alapú blade szerver és munkaállomás a HP-tól

A HP hétfőn új Opteron-alapú rendszereket tervez bemutatni, köztük blade szervereket és egy munkaállomást is. A vállalat tavaly óta forgalmaz AMD processzoros ProLiant szervereket, és időközben az Opteron processzor egyik legnagyobb támogatójává lépett elő.

A hírek szerint az AMD a LinuxWorld Expón fogja bejelenteni új Opteron lapkáját, amely 2,6 GHz-en működik és a korábbi 800 helyett már 1000 MHz-es HyperTransport kommunikációs interfésszel rendelkezik, ez többprocesszoros rendszerek esetében jelentős sebességnövekedést eredményezhet. A 90 nanométeres csíkszélességgel gyártott processzor már támogatni fogja az SSE3 utasításkészletet is.

A HP két Opteron-alapú blade szervert fog bemutatni, amelyek közül az egyik a vadonatúj Opteron 252-re épül, a másik pedig egy régebbi változatra. Mindkét szerver legfeljebb két processzor fogadására alkalmas. Újdonság lesz még a HP kínálatában egy dual-Opteron munkaállomás, amely akár 16 gigabájt memóriát is támogat, és két NVIDIA chipes grafius kártya is építhető bele SLI módban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról