Szerző: Bodnár Ádám

2005. február 11. 10:52

Opteron-alapú blade szerver és munkaállomás a HP-tól

A HP hétfőn új Opteron-alapú rendszereket tervez bemutatni, köztük blade szervereket és egy munkaállomást is. A vállalat tavaly óta forgalmaz AMD processzoros ProLiant szervereket, és időközben az Opteron processzor egyik legnagyobb támogatójává lépett elő.

A hírek szerint az AMD a LinuxWorld Expón fogja bejelenteni új Opteron lapkáját, amely 2,6 GHz-en működik és a korábbi 800 helyett már 1000 MHz-es HyperTransport kommunikációs interfésszel rendelkezik, ez többprocesszoros rendszerek esetében jelentős sebességnövekedést eredményezhet. A 90 nanométeres csíkszélességgel gyártott processzor már támogatni fogja az SSE3 utasításkészletet is.

A HP két Opteron-alapú blade szervert fog bemutatni, amelyek közül az egyik a vadonatúj Opteron 252-re épül, a másik pedig egy régebbi változatra. Mindkét szerver legfeljebb két processzor fogadására alkalmas. Újdonság lesz még a HP kínálatában egy dual-Opteron munkaállomás, amely akár 16 gigabájt memóriát is támogat, és két NVIDIA chipes grafius kártya is építhető bele SLI módban.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról