Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Népszerűek az online banki szolgáltatások

Vörös Péter, 2005. február 15. 14:32
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

hirdetés
[HWSW] A felnőtt amerikai internet-felhasználók közel fele intézi banki teendőit a világhálón keresztül, ezt azt jelenti, hogy az online banki szolgáltatások a leggyorsabban növekvő netes tevékenységnek számítanak az Egyesült Államokban. 2003-ban ez az arány 30 százalék, tavaly pedig már 44 százalék volt, áll a Pew Internet and American Life Project legfrissebb felmérésében.

Az online banki szolgáltatások különösen kedveltek a szélessávú internetet használók, a 28-39 év közötti felhasználók és a gazdagabb háztartások körében, közölte a nonprofit szervezet. Az 537 internetfelhasználóra kiterjedő felmérést tavaly novemberben készítették, a hibahatár +/- 5 százalék.

Ez a terület dinamikusan növekszik hazánkban is, mivel a szolgáltatás kényelmes és a tranzakciós díjak is igen kedvezőek. Szabó Linda, az Erste Bank Hungary Rt. szóvivője kérdésünkre elmondta, hogy az "internet bankolást" igénybe vevő ügyfelek száma a 2003-as 6 ezerről 13 ezerre nőtt tavaly, a végrehajtott tranzakciók száma pedig a két évvel ezelőtti 12 ezerről 89 ezerre emelkedett 2004-ben.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.