Szerző: Vörös Péter

2005. február 15. 14:32

Népszerűek az online banki szolgáltatások

[HWSW] A felnőtt amerikai internet-felhasználók közel fele intézi banki teendőit a világhálón keresztül, ezt azt jelenti, hogy az online banki szolgáltatások a leggyorsabban növekvő netes tevékenységnek számítanak az Egyesült Államokban. 2003-ban ez az arány 30 százalék, tavaly pedig már 44 százalék volt, áll a Pew Internet and American Life Project legfrissebb felmérésében.

Az online banki szolgáltatások különösen kedveltek a szélessávú internetet használók, a 28-39 év közötti felhasználók és a gazdagabb háztartások körében, közölte a nonprofit szervezet. Az 537 internetfelhasználóra kiterjedő felmérést tavaly novemberben készítették, a hibahatár +/- 5 százalék.

Ez a terület dinamikusan növekszik hazánkban is, mivel a szolgáltatás kényelmes és a tranzakciós díjak is igen kedvezőek. Szabó Linda, az Erste Bank Hungary Rt. szóvivője kérdésünkre elmondta, hogy az "internet bankolást" igénybe vevő ügyfelek száma a 2003-as 6 ezerről 13 ezerre nőtt tavaly, a végrehajtott tranzakciók száma pedig a két évvel ezelőtti 12 ezerről 89 ezerre emelkedett 2004-ben.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról