Szerző: Budai Péter

2005. február 16. 11:45

A Symantec nem fél a Microsoft vírusirtójától

John W. Thompson
John W. Thompson
[News.com] A Symantec kedden ismertette azon terveit, melyeket jelentős felhasználói bázisának megtartása érdekében vet be, reagálva a Microsoft belépésére a vírusirtók piacára.

A piacon akarja a Symantec térdre kényszeríteni a Microsoftot

A vállalat vezérigazgatója, John Thompson az RSA 2005 konferencián tartott nyitóbeszédében kiemelte, hogy termékeik képességében bízva szállnak szembe a kihívásokkal. Elmondta, hogy nem antitröszt perekben látja a megoldást, ami korlátok közé szorítaná a Microsoft lehetőségeit az operációs rendszerébe épített alkalmazásokat tekintve.

"Nem fogok az Igazságügyi Minisztériumhoz fordulni, hogy a Microsoft monopóliuma miatt nyavalyogjak. Inkább a piacon győzöm le őket, mert abban biztos vagyok, hogy lesöpörjük őket" -- mondta el Thomson. A Symantec számára létfontosságú, hogy bebetonozza saját felhasználó bázisát, mivel bevételeinek több mint fele az otthoni felhasználók és a kisvállalatok számára szállított biztonsági megoldások értékesítéséből származik.

Mit tudni az ellenfélről?

Kedden a Microsoft az RSA biztonság-központú konferencián bejelentette, hogy ingyenesen a felhasználók rendelkezésére bocsátja a Microsoft AntiSpyware-t, amennyiben érvényes Windows licenccel rendelkeznek. A szoftveróriás azt is megjegyezte, hogy az Internet Explorer 7.0 is fejlett behatolás- és megtévesztésellenes megoldásokkal jelentkezik a nyár folyamán, amikor az első tesztváltozat elérhetővé válik.

A Microsoft kémprogramellenes szoftverét a Giant Software felvásárlásával szerezte meg, a vírusirtók piacára pedig a Sybari akvizíciójával készül. A Sybari megvásárlásának terve a múlt héten került nyilvánosságra, azonban kérdéses, hogy az ügylet végül mikor megy végbe.

A Symantec azt tervezi, hogy pénzért fogja kínálni saját kémprogramellenes megoldását, ami még 2005 első negyedévében jelenik meg. A készülő termék ára még bizonytalan. A vállalat úgy véli, hogy a felhasználók hajlandóak fizetni az olyan szoftverért, amely nemcsak felfedezi, hanem megfelelően el is távolítja a kártékony kódokat a számítógépekről.

Bár Thomson fellépése hatalmas magabiztosságról árulkodott, beismerte, hogy még elképzelése sincs arról, pontosan milyen ellenféllel állnak szemben. "Ha a Microsoft megjelenteti termékét, már tudni fogjuk mire képesek" -- tette hozzá Thompson.

a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.